Foto: TTC Oss

Voor het eerst fietstoertochten tijdens De Maasdijk: ‘Mooie ritten door zeer gevarieerd gebied’

  •   keer gelezen   Sport

Voor het eerst zijn er tijdens De Maasdijk fietstoertochten. Deelnemers kunnen op zondag 20 juni kiezen voor een rit van 50 of 80 kilometer.

Het idee voor twee fietstoertochten ontstond bij Arie den Blanken, bestuurslid van Trim- en Toerclub Oss (TTC Oss). “Vorig jaar ben ik een rondje door de gemeente Oss gaan fietsen en heb ik alle plaatsen aangedaan. Dus ook kleine kernen als Neerlangel, Keent en Koolwijk. Het leek me toen een leuk idee om daar een fietstoertocht van te maken. Mijn idee heb ik gedeeld met de stichting en die waren enthousiast. Het is een mooie toevoeging op het andere sportaanbod.”
De 80 kilometer tocht gaat volledig over Oss’ grondgebied door alle 24 kernen, de 50 door een groot deel. De routes zijn uitgepijld. De start en finish zijn in hartje Oss. “Er zit geen wedstrijdelement in, iedereen kan meedoen. Een racefiets is niet nodig. Het zijn mooie tochten door een zeer gevarieerd gebied. Zeker niet alleen over de dijken, maar ook door bijvoorbeeld Megen en Ravenstein. Op deze manier maak je kennis met de hele gemeente.” Inschrijven via www.demaasdijk-events.nl

TTC Oss
Het organiserende TTC Oss bestaat al ruim 40 jaar. De vereniging heeft ruim 50 leden: mannen en vrouw, jong en oud. De leden fietsen op de racefiets en/of de mountainbike. Er zijn op de zondagochtend drie groepen. De A-groep maakt ritten van 100 - 130 kilometer met een gemiddelde snelheid tussen de 30 en 34 kilometer per uur. De B-groep fietst zo’n 100 kilometer waarbij de snelheid rond de 28-30 ligt. En dan heb je nog de C-groep met ritten van zo’n 70 kilometer, waarbij de snelheid gemiddeld op 25 km/u ligt. Iedere woensdag om 9.30 uur start er voor gepensioneerden een groep vanaf het stadion van TOP Oss, op dinsdag-en donderdagavond zijn er trainingsrondjes voor leden. Als straks de zomer voorbij is, gaan veel leden met de mountainbike de bossen in. De vereniging organiseert (zowel voor wielrenners als mountainbikers) regelmatig een tocht.
Het motto van TTC Oss is ‘sportief en sociaal samen uit, samen thuis’. Het sociale aspect is volgens Den Blanken erg belangrijk. “Als je lid van een vereniging bent, is dat een mooie stok achter de deur om te blijven fietsen. Je fietst samen een mooie route, maar er is ook ruimte voor een kopje koffie en gezellig kletsen. Door de vereniging leer je veel mensen kennen.” Kijk voor meer informatie op de website www.ttcoss.nl.

Meer berichten