Jeroen Ulijn, voorzitter van De Maasdijk.
Jeroen Ulijn, voorzitter van De Maasdijk.

Voorzitter De Maasdijk: ‘Zo blij dat het doorgaat’

  •   keer gelezen   Sport

Met wandelaars, skaters en fietsers gaat De Maasdijk op 19 en 20 juni na bijna 2 jaar weer van start. Na deze doorstroomactiviteiten volgen op 24 juli de wedstrijdonderdelen. Voorzitter Jeroen Ulijn kan niet wachten op eindelijk een nieuwe editie. “Sporters zijn er wel klaar mee om thuis te zitten en wij zijn er als organisatie klaar voor.”

In nauw overleg met de gemeente Oss is de editie van 2021 verspreid over twee delen. “De gemeente heeft goed meegedacht en samen met ons gekeken naar wat er wel mogelijk is. Natuurlijk was het onze droom om alles in een weekend aan elkaar te koppelen, maar dat is dit jaar gewoon niet mogelijk. Daarom hebben we deze oplossing bedacht. En ook nu vallen alle puzzelstukjes op hun plaats. Heel erg leuk dat we het neer kunnen zetten. We zijn bovendien één van de eerste georganiseerde sportactiviteiten in Nederland die doorgaat.”

Skaten en fietsen
De eerste wandelaars gaan zaterdag 19 juni om 6.00 uur van start en de daaropvolgende uren starten ook de deelnemers van de andere afstanden. Daarnaast staan het skaten en voor het eerst de fietstoertochten op het programma. “Skaten is de laatste tijd enorm populair geworden. Dat merken we ook aan het aantal inschrijvingen voor onze tochten. De 10 kilometer wedstrijd gaat naar 24 juli, komend weekend zijn de tochten voor iedereen geschikt.” Ulijn vervolgt: “Ook zie je buiten veel wandelaars, hardlopers en fietsers. Veel mensen hebben tijdens de coronatijd voor buitensporten gekozen. De fietstoertochten van 50 en 80 kilometer zijn een mooie aanvulling op ons aanbod. Zelf fiets ik op zondag mee samen met para-thriathleet Edwin van Geenen.”

Kennedymars
Ook nieuw is de Kennedymars, de 80 van de Osse Maaskant. Op zaterdag om 23.00 uur staan deze sportievelingen aan de start, waarbij ze 80 kilometer binnen 20 uur lopend afleggen. “Hier kijken we heel erg naar uit. Het is ook voor ons bijzonder om dit geweldige onderdeel tijdens de kortste nacht van het jaar mee te maken. Of we gespannen zijn voor de nieuwe onderdelen? Nee, het is de spanning dat het zo leuk is dat we weer mogen.”
Met de wedstrijden (triathlon, skaten en hardlopen) op 24 juli staat er nog een mooi evenement op de agenda. “We gaan de komende tijd kijken wat er die dag allemaal mogelijk is. Natuurlijk hopen we op vermaak langs de kant en een bomvolle Heuvel. Maar onze focus gaat eerst uit naar het organiseren van een mooi en veilig evenement met voldoende vrijwilligers.”

Meer berichten