<p>Sporters bij Van Buel Sports.</p>

Sporters bij Van Buel Sports.

Keurmerk Vechtsportautoriteit Van Buel Sports

  •   keer gelezen   Sport

OSS | De Osse sportschool Van Buel Sports heeft het Keurmerk Vechtsportautoriteit in ontvangst genomen. De sportschool voldoet aan alle eisen die de Nederlandse Vechtsportautoriteit stelt op het gebied van gezondheid, veiligheid en gedragsregels.

De gym van Bjorno van Buel aan de Obrechtstraat 11 in Oss verzorgt lessen in Kickboksen, MMA, Grappling Braziliaans Jiu Jitsu en Judo voor volwassenen en jongeren van alle niveaus. Van onervaren beginners tot (aanstaande) topsporters trainen in dezelfde zaal, allemaal met hun eigen ambities.

Keurmerk
“Nu nog mag iedereen zich trainer noemen en ergens les geven, tot ergernis van velen in de vechtsport”, stelt Herbert Dekkers, voorzitter van de Nederlandse Vechtsportautoriteit. “Hang een bokszak op in je schuur en noem jezelf sportschool: daar willen de vechtsportsector en gemeenten van af. Daarom is het Keurmerk Vechtsportautoriteit in het leven geroepen.”

Samenwerking
De Nederlandse Vechtsportautoriteit is de toezichthoudende organisatie voor het kickboksen, thaiboksen en mixed martial arts (MMA) in Nederland. Hierin wordt samengewerkt met de vechtsportbonden en overheden, met steun van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en sportkoepel NOC*NSF.
Kwaliteit
Het keurmerk geeft de gemeente zicht op de kwaliteit van vechtsportscholen. Zo kunnen ze de rotte appels gaan weren en samenwerking zoeken met de sportscholen die hun zaken wel op orde hebben. Op den duur zullen gemeenten alleen samenwerken met keurmerkhouders. Sportscholen zonder keurmerk worden straks uitgesloten van wedstrijden.

Topland
“Ook voor sporters is het Keurmerk goed”, stelt Dekkers. “Nederland is een topland in de vechtsport. Die positie kan je alleen houden als iedereen de lat hoog legt. Dat begint bij de gyms.”

Meer berichten