<p>Deelnemers aan de wandeling van De Maasdijk. (Foto: Hans van der Poel)</p>

Deelnemers aan de wandeling van De Maasdijk. (Foto: Hans van der Poel)

‘Van veel deelnemers aan De Maasdijk hebben we positieve reacties gehad’

  •   keer gelezen   Sport

Het eerste weekend van De Maasdijk zit erop. Voorzitter Jeroen Ulijn kijkt tevreden terug op de diverse doorstroomactiviteiten. De focus gaat nu naar 24 juli als de wedstrijdonderdelen op het programma staan. “We hopen op veel deelnemers, ook buiten deze regio.”

door Leon Voskamp

Vooraf had Ulijn tegen Weekblad Regio Oss gezegd vooral te genieten dat er weer gesport kon worden tijdens De Maasdijk. Maar op zaterdagmiddag werd het toch nog spannend vanwege de weersvoorspellingen voor de Kennedymars ‘De 80 van de Osse Maaskant’. “Vooraf kregen we al foto’s te zien van noodweer op andere plekken in Nederland en er waren vragende ogen van deelnemers. We trokken diverse scenario’s uit de kast en hebben de beslissing genomen om de start van de Kennedymars om 23.00 uur wat op te schuiven vanwege het onweer. De voorbereiding van ons als organisatie maar ook van de sporters loopt dan anders dan je hoopt, maar de helderheid in onze communicatie werd gewaardeerd. Twee uur later was het veilig om te starten, al hebben meerdere deelnemers nog gewacht tot het droog was.”

Complimenten
Na het noodweer zaterdagavond was het zondag prima weer. Ook zaterdag overdag waren de omstandigheden uitstekend. “Het weer zat mee en alles is uitstekend verlopen. Van deelnemers hebben we positieve reacties gehad. Over de routes bijvoorbeeld die door de verschillende verenigingen zijn uitgezet, maar ook over de verzorgingsposten op de route van de Kennedymars.”

Deelnemers
In totaal waren er honderden inschrijvingen van wandelaars, fietsers, steppers, skaters en Me-Movers. “We zijn uiteraard heel blij met de mensen die mee hebben gedaan. Maar toch horen we overal om ons heen dat velen niet wisten dat de doorstroomactiviteiten al door mochten gaan. Op 24 juli staan de wedstrijdonderdelen op het programma en dan hopen we op een grote opkomst. We zijn in overleg met de gemeente Oss en wachten af wat er die dag allemaal mag. Ook zijn we in gesprek met de horeca. Die waren afgelopen weekend erg blij, want veel deelnemers zochten de terrassen op.” Volgend jaar hoopt Ulijn alle activiteiten in 1 weekend te organiseren. “Dat is onze droom en qua beleving het allerleukst.”

Meer berichten