Jeffrey Herlings. (Foto: Ray Archer)
Jeffrey Herlings. (Foto: Ray Archer)

Organisatie MXGP onderzoekt of evenement door kan gaan

Sport 831 keer gelezen

OSS | Het is nog onduidelijk of de MXGP in Oss op 17 en 18 juli door kan gaan. De organisatie wil het evenement binnen de geldende maatregelen door laten gaan en er wordt meerdere mogelijkheden onderzocht. 

Mocht het doorgaan op Circuit De Witte Ruijsheuvel, dan is het voor het eerst sinds 1998 dat er een Grand Prix solo wordt gereden. Vanaf 2021 zal deze in ieder geval ook voor de vier opvolgende jaren plaatsvinden.
Nederland is sterk vertegenwoordigd met onder andere viervoudig kampioen Jeffrey Herlings en tweevoudig MX of Nations winnaar Glenn Coldenhoff. Coldenhoff is opgegroeid in Heesch, hem is er alles aan gelegen om voor eigen publiek in Oss te schitteren en zijn zesde Grand Prix binnen te slepen. Herlings werd in 2018 voor het laatst wereldkampioen, maar kende daarna twee seizoenen vol blessures. Hij zal alles in het werk stellen om voor de vijftiende keer zijn thuis Grand Prix te winnen. Naast Herlings en Coldenhoff zullen ook Brian Bogers en Calvin Vlaanderen de Nederlandse eer hoog houden. Ook bij de MX2 klasse heeft Nederland een aantal toppers die gaan strijden voor het podium. Eindhovenaar Roan van de Moosdijk won in 2020 al een manche en stond meerdere keren op het podium. De Witte Ruyijsheuvel is een circuit dat hem ligt en hij zal dus absoluut meedoen om de podiumplaatsen. Het grote Nederlandse talent Kay de Wolf rijdt in Oss zijn eerste Grand Prix in Nederland. Naast de MXGP en MX2 zullen ook de EMX250 en EMX Open verreden worden.

Champions Parade
Niet alleen de huidige wereldtoppers komen zondag 18 juli aan de start tijdens de MXGP op het Osse circuit. Een half uur voor de start van de eerste manche MX2 (rond 11.30 uur) is er een speciale Champions Parade. Daar rijden diverse kampioenen uit het verleden meerdere ereronden over het circuit. Onder andere Ossenaar John van den Berk is van de partij, maar ook bijvoorbeeld Gertjan van Doorn.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant