<p>Milco Abrahams.</p>

Milco Abrahams.

Trampolinespringer Milco Abrahams springt WK-limiet met nieuw pr

  •   keer gelezen   Sport

OSS | De 21-jarige Osse trampolinespringer Milco Abrahams heeft tijdens het kwalificatieweekend op 10 en 11 juli twee keer voldaan aan de limiet op de grote trampoline. Met een persoonlijke topscore behaalde hij de hoogste score van het weekend, waarmee kwalificatie voor zijn tweede WK bij de senioren hem niet meer kan ontgaan. Milco deed ook een poging bij het dubbel minitramp springen, maar hier behaalde hij de limiet net niet.

Milco Abrahams deed in december 2019 voor het laatst mee aan een groot toernooi, het WK in Tokyo. Daarna gooide corona roet in het eten. Het NK van 2020 en 2021 werd geschrapt en ook werd besloten om als bond niet deel te nemen aan het EK in 2020 vanwege corona. Naast het feit dat wedstrijden niet mogelijk waren, mochten ze ook een aantal maanden helemaal niet trainen. Een groot gemis voor de talenvolle springer die hoopt op deelname aan de Olympische Spelen in 2024. 

Voorbereiding
Na ongeveer een half jaar kracht en conditie bij houden in de slaapkamer en af een toe een individuele training op de trampolines bij trampolinepark Cross-Jump in Breda, mochten hij sinds een paar maanden eindelijk weer op de trampoline trainen bij de Osse gymnastiekvereniging Turnoss en Flik-Flak Den Bosch. Geen ideale voorbereiding om de gestelde limieten te halen, maar het Osse talent flikte het weer om als junior de limiet bij de senioren te halen. De trampolinespringers kregen tijdens het trainingsweekend vier kansen de limiet te behalen, waarvan dus twee keer met succes.

Meer berichten