De elektrische motor EMX-PRO.
De elektrische motor EMX-PRO.

Motorpark Berghem testlocatie elektrische crossmotor

Sport 779 keer gelezen

BERGHEM | Motorcrosscircuit Motorpark Berghem was vrijdag testlocatie van de EMX-PRO. Onder anderen wethouder Kees van Geffen en een aantal raadsleden van de gemeente Oss kwamen kijken bij het prototype van deze Nederlandse elektrische crossmotor.

SRMV Berghem, de exploitant van het regionale motorcrosscircuit in Berghem, meldde zich aan als testlocatie om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de motor. Maar, ook om uit te zoeken welke aanpassingen het circuit nodig heeft om er in de toekomst elektrisch crossen mogelijk te maken.
Peter van Hinthem, secretaris van SRMV: “Om het geluid voor de omgeving te verminderen nemen we steeds nieuwe stappen, zoals een permanente geluidmeetpost. Ook willen we een geluidswal of -scherm plaatsen. Maar een écht grote stap naar minder geluid maak je met elektrisch crossen. Vandaar onze medewerking aan het project EMX-PRO.”
Het prototype heeft een vermogen dat vergelijkbaar is met een moderne 250cc viertakt crossmotor. En dat is een grote stap. De landelijke bond KNMV ondersteunt het project en wil al in 2022 een elektrische motocrosscompetitie starten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant