TOP Oss - O.S.S.'20. (Foto: Jeroen Engelen)
TOP Oss - O.S.S.'20. (Foto: Jeroen Engelen)

De beste ploeg van Oss? Derby krijgt geen winnaar

  •   keer gelezen   Sport

OSS | Eindelijk mochten de supporters van TOP Oss weer eens naar het stadion. Er kwamen dinsdagavond flink wat voetballiefhebbers naar het Frans Heesen Stadion voor de derby tegen O.S.S.’20. Het oefenduel eindigde in 2-2, maar gezien de vele wissels kan er geen conclusie uit deze uitslag worden getrokken.

TOP Oss-trainer Bob Peeters startte met veel proefspelers. Alleen Grad Damen, Lorenzo Piqué, Sekou Sylla en Kyvon Leidsman staan onder contract. Onder de proefspelers enkele bekende oud-spelers zoals doelman Nick Hengelman en Justin Mathieu. O.S.S.’20-trainer Bertran Kreekels gebruikte de wedstrijd ook om flink te wisselen. Een aantal van zijn spelers had pas één training achter de rug, anderen maximaal zes. Joep Hoefnagels mocht plaatsnemen onder de lat en achterin het bekende viertal Bart Spierings, Joep van de Rande, Joep Engelen en Bram Eltink. Op het middenveld speelde naast Julian Calor en Hidde van Dijk (die volgende maand voor een periode naar Afrika gaat) nieuweling Kay van de Vorst. Voorin kregen Tony de Groot, Rob van Sonsbeek en de van AWC overgekomen Daan de Bruijn het vertrouwen. Het was in de eerste helft TOP Oss met de kansen, maar Hoefnagels (normaal tweede keus achter Rick van der Leest) keepte uitstekend. De bezoekers gingen beter met de kansen om. Eerst tikte Rob van Sonsbeek (die terug is van een blessure en zodoende maar korte tijd meedeed) binnen bij de tweede paal, later in de tweede helft knalde Tony de Groot prachtig de 0-2 binnen. 


De 0-1 van Rob van Sonsbeek. (Foto: Jeroen Engelen)De 0-2 van Tony de Groot. (Foto: Jeroen Engelen)

Hoe anders was de tweede helft. Alleen Leidsman bleef staan en verder kwamen tien nieuwe spelers het veld in. TOP Oss bleef wel de betere ploeg, maar creëerde maar weinig. O.S.S.’20 bleef ook volop wisselen, waarbij Kreekels zoveel mogelijk jongens de kans gaf. Conditioneel bleek TOP Oss echter een stuk verder te zijn. Niet verwonderlijk, aangezien de ploeg al een tijd in training is. In de slotfase trokken de profs de stand gelijk. De aansluitingstreffer was een echte spitsengoal van Leidsman. De 2-2 kwam op naam van Rick Stuy van den Herik, die met zijn felgekleurde schoenen de bal achter Van der Leest knalde.


Rick Stuy van den Herik knalt binnen. (Foto: Jeroen Engelen)

In de laatste minuten van de wedstrijd nog wel een vervelend incidentje. TOP Oss-verdediger Jan Lammers reageerde fel toen hij werd aangetikt door Tom Pijnenburg en zocht de Bosschenaar op. Na het uitdelen van een flinke duw viel Pijnenburg theatraal en dat leverde Lammers een rode kaart op van de goed leidende scheidsrechter Jordy de Goeij.

Meer berichten