De Witte Ruijsheuvel in Oss.
De Witte Ruijsheuvel in Oss.

ONK Sidecar & ONK Quads Master op De Witte Ruijsheuvel

Sport 256 keer gelezen

OSS | De 40-jarige Stichting Motorcross Oss en 50-jarige Motorclub Oss organiseren op zondag 19 september het ONK Sidecar & ONK Quads Master. Op circuit De Witte Ruijsheuvel in Oss is het de vierde wedstrijd meetellend in de strijd om het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) bij de Sidecars en Quads.

Favorieten voor de eindoverwinning bij de Sidecars zijn Etienne Bax & Nicolas Musset (Sidecar) met op 1 punt achterstand Koen Hermans & Glenn Janssens. Verder wordt sterkte tegenstand verwacht van de combinatie Ijen Kops uit Schaijk en Paul Horton en vergeet veelvoudig wereldkampioen Daniel Willemsen (en Rodolphe Lebreton) niet die al diverse overwinningen op de Witte Ruijsheuvel heeft behaald. Daarnaast staan ook andere combinaties klaar in de startblokken om tegenstand te bieden; de combinatie Sven Wisselink met de uit Nuland afkomstige Kenny van Gaalen is gebrand op een goede eindnotering. Ook wordt verwacht dat er nog diverse buitenlandse combinaties zullen inschrijven, zoals onder anderen de Belg Marvin Vanluchene met aan zijn zijde de Nederlandse Robbie Bax. Verwacht wordt dat ze graag het vernieuwde circuit De Witte Ruijsheuvel voor de Grand Prix Sidecarcross op 16 en 17 oktober willen verkennen.

ONK Quads Masters
Bij de Quads is de strijd ook nog niet beslist. De strijd om het Open Nederlands Kampioenschap zal gaan tussen Rick Haverdil aan kop met 124 punten gevolgd op 5 punten afstand door Joe Maessen. Daarachter staat Ricardo Phoelich op 2 punten. In totaal dus drie coureurs die kans maken op de ONK-titel. Verder komen nog aan de start de NK zijspannen en NK Quads / NK Rookie Quads, NK Youngsters Sidecar & Quads. Meer informatie over de kaartverkoop op de website
www.motorcluboss.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant