O.S.S.'20 naar hoofdtoernooi van TOTO KNVB Beker. (Foto: Jeroen Engelen)

O.S.S.’20 klopt HSC’21 en gaat naar hoofdtoernooi TOTO KNVB Beker

Sport 1.241 keer gelezen

OSS | Geweldig nieuws voor O.S.S.’20. Door een 2-1 overwinning op HSC’21 zijn de Ossenaren geplaatst voor het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker. Niet alleen financieel belangrijk voor de club, maar ook bestaat de kans dat de Derdedivisionist tegenover een profclub komt te staan.

De wedstrijd op De Rusheuvel zou om 20.00 uur beginnen, maar dat werd drie kwartier later. De spelersbus van HSC’21 kreeg onderweg vanuit Haaksbergen naar Oss namelijk pech. De extra lange busrit zorgde in het veld in eerste instantie niet voor problemen bij de bezoekers. HSC’21 -met voormalig TOP Oss-middenvelder Sjoerd Overgoor in de basis- opende na een klein kwartier de score. Diego van der Weide wist op knappe wijze doelman Rick van der Leest -terug in de basis- te verschalken. Het antwoord van de thuisploeg volgde snel. Jos Peltzer zette zeven minuten later zijn ploeg naast HSC’21: 1-1. Tot aan de rust waren er mogelijkheden aan beide kanten, maar in de 1-1 stand kwam geen verandering meer. In de tweede helft was het O.S.S.’20 dat op jacht ging naar de voorsprong. Die 2-1 kwam na iets meer dan 70 minuten spelen. Tom Pijnenburg was het die zijn ploeg op voorsprong zette. Het bleek tevens de winnende goal, want geen van beide ploegen kwam nog tot scoren. Een belangrijke winst voor O.S.S.’20 dat nu zaterdag krijgt te horen wie de volgende tegenstander in de beker is.

Opstelling O.S.S.’20: Rick van der Leest, Daan de Bruijn, Jari van Ginkel. Joep Engelen, Bram Eltink, Bob Zonnenberg, Julian Calor, Tom Pijnenburg, Tim Waterink, Joep van der Velden en Jos Peltzer.