Team Willemsen. (Foto: Luc Driesen SMXPICS)
Team Willemsen. (Foto: Luc Driesen SMXPICS) (Foto: DRIESEN LUC SMXPICS)

Finale Grand Prix Sidecar op circuit De Witte Ruijsheuvel

  •   keer gelezen   Sport

OSS | De finale van de Grand Prix Sidecar vindt op zaterdag 16 en zondag 17 oktober plaats op het vernieuwde circuit De Witte Ruijsheuvel in Oss.

Door de coronacrisis bestaat de zijspanmotorcrossserie nu uit vier wedstrijden. Omdat er maar vier wedstrijden zijn, worden er het wedstrijd weekend drie manches verreden in plaats van de gebruikelijke twee. Op zaterdag dus niet alleen de kwalificatiewedstrijden maar ook een manche meetellend voor de WK-stand. Op zondag zijn er de andere twee manches die meetellen. 

Kanshebbers
Komend weekend vindt de derde wedstrijd om het wereldkampioenschap plaats in het Tsjechische Kramolin. In de finalewedstrijd in Oss is alles nog mogelijk gezien het feit dat de tussenstand op dit moment dicht bij elkaar ligt. Het zal er dus om gaan spannen op 16 en 17 oktober op circuit De Witte Ruijsheuvel. Er zijn meerdere teams die zich thuis voelen op het circuit in Oss. Naast de huidige leiders op dit moment Vanluchene/Bax zullen ook Veldman/Cermak, Bax/Musset en Varik/Kunnas strijden om de eerste plekken in het wereldkampioenschap. Maar ook Koen Hermans en zijn bakkenist Glenn Janssens hebben tijdens de ONK wedstrijd van 19 september laten zien ze op het circuit goed uit de voeten kunnen.

Kaartverkoop
Tickets zijn te koop via de website www.motorcluboss.nl. Parkeren bij het terrein is gratis. Overnachten voor toeschouwers is mogelijk op een speciaal camping gedeelte op het circuit.Meer berichten