Foto ter illustratie.

Basis-TREC wedstrijd bij de Geffense Plas

  •   keer gelezen   Sport

GEFFEN | TREC is in Nederland nog niet zo bekend als tak van de paardensport. Ruitersportvereniging De Zilverhoef uit Geffen organiseert op vrijdag 16 en zaterdag 17 oktober onder de vlag van de Nederlandse Hippische Activiteiten Vereniging een tweedaagse Basis-TREC wedstrijd.

De Basis-TREC wedstrijd bij de Geffense Plas bestaat uit drie onderdelen:
1. POR: Oriëntatierit van ongeveer 25 kilometer waarbij je zelf de route moet overnemen van een moederkaart en verder alleen een kompas als hulpmiddel mag gebruiken.
2. MA: Gangenbeheersingsproef waarbij je op een smalle baan 150 meter lang zo langzaam mogelijk moet galopperen en zo snel mogelijk stappen, zonder te draven.
3. PTV: Obstakelparcours met allerlei soorten hindernissen die je ook tijdens een trektocht tegen kan komen, zoals laaghangende takken, poort, smalle doorgang, stilstaan en natuurlijk hindernissen zoals boomstammen. Er komen ruim 40 deelnemers uit heel Nederland en België aan de start, met allerlei verschillende paardenrassen. De POR wordt zaterdag verreden (beperkt deelnemersveld), de MA zondagochtend en de PTV zondagmiddag op het terrein van De Geffense Plas. Voor publiek is de toegang gratis, parkeren kan bij De Geffense Plas.

Meer berichten