<p>Oss Olympics.</p>

Oss Olympics.

Oss Olympics brengt basis- en middelbare scholieren in beweging

  •   keer gelezen   Sport

OSS | In april 2022 vindt de eerste editie van Oss Olympics plaats. Tijdens deze sportevenementenweek nemen kinderen uit de gemeente Oss deel aan verschillende clinics en wedstrijdsporten. Alle scholen uit het basis-, voortgezet- en speciaal onderwijs worden uitgenodigd om deel te nemen. Daarmee belooft het één van de grootste meerdaagse sportevenementen van Oss e.o. te worden.

Op vrijdag 5 november 2021 worden de clinics en wedstrijdsporten die volgend jaar uitgevoerd worden bekendgemaakt tijdens de kick-off. Om het een unieke olympische sportdag te maken is er onder andere een openingsceremonie, een echte olympische vlam en een speciale versie van de olympische ringen.
Twee basisscholen zijn op 5 november aanwezig op de Talentencampus om de wedstrijdsporten en clinics uit te proberen. Ruim 250 leerlingen van Basisschool Hertogin Johanna (locatie A) en Kindcentrum Sterrebos gaan tijdens de kick-off sportdag aan de slag met zeer uiteenlopende sporten. Alle andere scholen worden direct na deze kick-off benaderd voor hun deelname aan Oss Olympics 2022.
Oss Olympics wordt georganiseerd door het Sport Expertise Centrum en is ‘powered by JOGG’.

Meer berichten