<p>Milco Abrahams (midden)</p>

Milco Abrahams (midden)

Milco Abrahams komt 0,300 punt te kort voor WK-finale op de trampoline

  •   keer gelezen   Sport

BAKU | De 20-jarige Osse trampolinespringer Milco Abrahams wist bij het dubbel minitrampolinespringen bijna de finale te behalen op het WK in Azerbeidjan. Hij eindigde met een score van 72.900 en een nationaal record knap als 13e. Hiermee was hij 1e reserve voor de finale en was het nog even hopen op een afmelding van een andere springer, maar helaas mocht Milco niet nog een keer zijn kunsten vertonen in Baku. 

Samen met Luuk Swinkels en Guitho de Wolf werden ze zesde bij de teams. Een zeer goede prestatie, gezien het feit dat er nooit eerder een volledig Nederlands dubbelminitrampoline team aanwezig was bij een WK. Individueel werd Milco ook nog 33e op de grote trampoline (beste 24 springers mogen naar de halve finale) en 19e bij het synchroonspringen. 

Goed gevoel
De trampolinespringer van gymnastiekvereniging Turnoss kijkt met een goed gevoel terug op zijn tweede WK bij de senioren. Zijn laatste grote toernooi dateerde al weer van twee jaar geleden in verband met alle coronamaatregelen en ook heeft hij een aantal maanden niet of nauwelijks kunnen trainen vanwege de lockdown, maar dat heeft hem er niet van weerhouden om dichter bij de absolute wereldtop te komen. Nadat hij 2 goede oefeningen had gesprongen op de grote trampoline had hij slechts heel kort de tijd om zich voor te bereiden op het dubbel minitramp toernooi. Ondanks dat zette hij zijn beste prestatie ooit neer op dit onderdeel. De eerstvolgende wedstrijd is op 11 december in de Rusheuvel in Oss. Hij hoopt dan samen met zijn team van Flik-Flak Den Bosch de nationale titel te behalen voor clubteams.

Meer berichten