<p>Ruwaard loopt van het veld bij Maaskantse Boys. (Foto: Leon Voskamp)</p>

Ruwaard loopt van het veld bij Maaskantse Boys. (Foto: Leon Voskamp)

5B: Bizarre taferelen in Maren-Kessel: Ruwaard loopt in slotfase woedend het veld af

  •   keer gelezen   Sport

MAREN-KESSEL | Het duel tussen Maaskantse Boys en Ruwaard is een minuut of tien voor tijd gestaakt. De reden was dat Ruwaard woedend van het veld stapte na een opstootje langs de zijlijn. Volgens de Osse spelers zou de assistent-scheidsrechter van Maaskantse Boys speler Jari Saakes hebben geslagen, de thuisploeg spreekt van een ‘fantasieverhaal’. 

Kans Maaskantse Boys. (Foto: Leon Voskamp)

Er was tot aan halverwege tweede helft eigenlijk niets aan de hand. Via Dennis Wijgers kwam de thuisploeg op voorsprong, Serkan Ordu maakte vanaf de strafschopstip gelijk. Steven van Schijndel zorgde voor een nieuwe voorsprong van Maaskantse Boys, waarna het spel op en neer ging. In de tweede helft waren er wel diverse opstootjes, met die van tien minuten voor tijd als dieptepunt. Al direct dirigeerde aanvoerder Serkan Ordu zijn teamgenoten om van het veld te stappen. “Een grensrechter die ons slaat is een dieptepunt. Hier gaan we echt niet meer voetballen”, riep één van de spelers. De spelers van Ruwaard keerden ook niet meer terug, waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan het duel staken. Maaskantse Boys-trainer Maurizio Atzeni zag het opstootje aan de andere kant van het veld, maar neemt het op voor zijn grensrechter. “Er was echt niets aan de hand, behalve dat onze grens twee ruziënde spelers uit elkaar wilde halen.” Wordt vervolgd..

OKSV - Ophemert 0-1
OKSV liep na de winst op RKVSC van afgelopen donderdag vandaag tegen een nederlaag aan. De enige goal van Ophemert viel al na twee minuten. OKSV-trainer Freek Toren: “In de tweede helft hebben we continu de bal gehad en veelal op de helft van de tegenstander gespeeld. We hebben geen hele grote kansen gecreëerd, maar waren wel een aantal keer gevaarlijk met spelhervattingen. We hadden minimaal een punt verdiend.”

Vijfde klasse B:
Maaskantse Boys - Ruwaard gestaakt
OKSV - Ophemert 0-1
DSS’14 - RKVSC 3-2

1. SCZ 7-1
2. DESO 7-13
3. Maaskantse Boys 7-13
4. Ophemert 7-13
5. Wadenoijen 6-12
6. HRC’14 6-8
7. Hedel 7-8
8. DSS’14 7-8
9. RKVSC 8-8
10. SBV 6-6
11. MOSA’14 7-6
12. OKSV 7-5
13. Ruwaard 6-4

Maaskantse Boys - DSS’14
Hedel - OKSV
Ophemert - Ruwaard
SBV - Wadenoijen
RKVSC - MOSA’14
SCZ - HRC’14

Meer berichten