Daan Duijs.
Daan Duijs.

Daan Duijs: ‘De UFC ga ik halen, 100% zeker’

  •   keer gelezen   Sport

BOCHUM/OSS | Ruim twee jaar lang vocht hij geen enkele wedstrijd. Daan Duijs kwam afgelopen zaterdag eindelijk weer in actie. In het RuhrCongress Bochum stond de Osse Mixed Martial Arts (MMA)-prof tegenover de ervaren vechter Ömer Cankardesler. De 24-jarige Ossenaar won van de Duitser en hoopt dat de volgende wedstrijd snel volgt. “Het liefst sta ik morgen weer in de ring.”

door Leon Voskamp

Door corona duurde het lange tijd voordat Daan Duijs weer eens een MMA-wedstrijd kon vechten. Er stonden de afgelopen twee jaar wel een aantal wedstrijden op het programma, maar telkens zette de tegenstander een streep door de partij. Zoals eind oktober van dit jaar toen een aantal dagen voor het gevecht zijn opponent zich terugtrok. “We zijn toen snel op zoek gegaan naar een nieuwe tegenstander. Die kans deed zich voor in Bochum tegen Ömer Cankardesler; met zijn 37 jaar een goede en ervaren vechter.” 

Verrassende keuzes
Last van zenuwen had hij niet, maar wel voelde hij de druk om te presteren. “Ik train keihard om wedstrijden te vechten. Omdat die uitbleven, raakte ik een tijd in een dipje. Kon ik niet beter gaan werken en het vechten op een laag pitje zetten? Het bleef echter kriebelen, ik vind het heerlijk om te trainen en te vechten. Daarom had ik er in Bochum zo enorm veel zin in. Hoe ik me heb voorbereid? Ik doe eigenlijk zoals in iedere wedstrijd de dingen waar ik goed in ben. Maar soms maak ik keuzes in een wedstrijd waar ik achteraf ook verrast over ben. Voor de wedstrijd heb ik via YouTube wat filmpjes van de tegenstander bekeken, zoals met welk been hij voorstaat en wat zijn sterke punten zijn. Maar eigenlijk ben ik daar in een wedstrijd niet mee bezig. Het viel wel op dat hij taai was en sterk in zijn verdediging. Ik moest mezelf oppeppen om nog meer te geven en toen pakte ik hem. Het winnen telt, of het nou moeilijk of makkelijk gaat.”

Aanhang
Het betekende zijn zevende overwinning als prof tegenover slechts één nederlaag. Het liefst staat hij zo snel mogelijk opnieuw in de ring tegenover een vechter. “Vanwege de coronamaatregelen zit het momenteel in Nederland op slot en zal het wel even duren voordat die kans er is. Het buitenland is ook mooi, maar het liefst vecht ik in de buurt, dan heb ik veel steun van supporters. Mooi dat ze in Bochum er ook in groten getale waren. Na de winst klonk het ‘Ossenaren, Ossenaren hee hee’ door de zaal, dat filmpje heb ik zeker wel dertig keer teruggekeken”, aldus de supporter van TOP Oss.

Fulltime
Duijs is fulltime met zijn sport bezig. Twee keer per dag traint hij, daarnaast geeft hij personal training en een paar uur in de week training aan kinderen. Zijn droom is en blijft om later uit te komen voor de Ultimate Fighting Championship (UFC), de grootste MMA-organisatie in de wereld. “Door wedstrijden te winnen en spektakel te bieden, kom je in beeld. En natuurlijk moet je een beetje geluk hebben. Maar wat ik hoor van mensen die in Bochum waren en andere wedstrijden van me gezien hebben, is dat ik toeschouwers vermaak. De UFC ga ik halen, honderd procent zeker.”

Meer berichten