Bodean Blankenburg. (Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl)
Bodean Blankenburg. (Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl)

Berghems karttalent Bodean Blankenburg: ‘Mijn droom is de Formule 1’

Sport 1.995 keer gelezen

BERGHEM | Bodean Blankenburg reed dit weekend zijn laatste wedstrijd van een sterk seizoen. Bij de Kart4Fun-wedstrijd op Circuit Park Berghem eindigde de 10-jarige karter uit Berghem op de derde plaats in de MiniMax en pakte een podiumplaats. Daardoor eindigde het neefje van autocoureur Cor Euser op de vierde plaats in het eindklassement.

Bodean genoot van het rijden op zijn thuisbaan. “Ik woon hier bijna in dezelfde straat als de kartbaan en het is altijd leuk om een thuiswedstrijd te rijden. Ik train hier best wel veel en ken bijna alle layouts goed. Circuit Park Berghem is echt een leuke baan.” Dit jaar heeft Bodean veel meters gemaakt in de MiniMax-klasse. Naast de wedstrijden bij Kart4Fun reed hij ook de NXT Dutch Open en het Nederlands Kampioenschap van Chrono Karting. Bij NXT eindigde Bodean op de derde plaats in het eindklassement en in de eindstand van het NK tiende. “Het NK ging best wel goed. Vorig jaar reed ik nog achteraan en nu zit ik er goed bij. Het gaat een stuk beter en dat vind ik heel fijn. Mijn beste race was hier in Berghem met de vijfde plaats. We hebben dit jaar veel op verschillende banen getraind en daardoor ben ik beter geworden. Dit jaar ben ik nieuw bij het team van Mike de Bruin. Hij geeft me veel tips om beter te worden en helpt me goed bij het afstellen van de kart.”
Zijn vader en moeder reizen ieder weekend met Bodean mee en ook hond Dolly is een trouwe supporter. Het karttalent weet nog goed hoe hij met karten is begonnen. “Dat was 4 jaar geleden. Mijn vader wilde eigenlijk dat ik zou gaan motorcrossen, maar mijn moeder en oom vonden het beter als ik zou gaan karten. Dat ging al direct heel goed. Ik ben in de 4takt begonnen in de Rocky, maar al snel zijn we overgestapt naar de MicroMax en nu rij ik in de MiniMax. De overstap naar de 2takt was best wel moeilijk, want het gaat veel sneller. Op school vinden ze het heel gaaf dat ik kart.”

Cor Euser
Met zijn oom doelt Bodean op oom Cor Euser. De ervaren en succesvolle autocoureur heeft al meer dan 1000 races op zijn naam staan. Bodean: “Dat zou ik ook heel graag willen, al zijn 1000 races wel erg veel. Het is mijn droom om ooit in de Formule 1 te rijden, maar dat zal heel moeilijk worden. We kijken veel naar Max Verstappen en ik denk dat hij dit jaar wereldkampioen gaat worden.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant