<p>DESO - SBV. (Foto: Leon Voskamp)</p>

DESO - SBV. (Foto: Leon Voskamp)

‘We gaan voor een toekomstbestendige vereniging’

  •   keer gelezen   Sport

HAREN/MEGEN / Alle teams van voetbalverenigingen SBV en Ulysses spelen volgend seizoen onder de naam VITA, zo maakte Kliksport onlangs bekend. Het idee komt van SBV. Voorzitter Bert Knipping: “In 2019 ging een fusie niet door, maar als besturen gaan we nu voor een vernieuwde poging.”

Knipping: “Het is uit nood geboren, want we weten niet of we volgend seizoen nog wel een eerste elftal op de been kunnen brengen. Wij hebben voor de kerstvakantie gesproken met de huidige selectie en ook van spelers hoorden we geluiden over een fusie met Ulysses. Na de jeugd, een damesteam en een herenteam is dit een logische volgende stap.” Als de fusie een feit is, lijkt het Knipping ideaal als het nieuwe sportpark bij een nieuw te bouwen basisschool komt. “Dat is de perfecte plek en kun je fris van start gaan.” Zelf gaat hij een fusie niet meer als voorzitter meemaken. Aan het einde van dit seizoen stopt hij als voorzitter. “Ik wilde eigenlijk 2 jaar geleden al stoppen, toen had ik er 25 jaar opzitten. Vanwege corona was dat echter niet het juiste moment om te stoppen. Maar wat er ook gebeurt, dit is echt mijn laatste seizoen als voorzitter.”

Ulysses
Jan-Thijs Ouwens is volgend seizoen voorzitter van Ulysses. Een belangrijke taak zal het voorbereiden op de fusie zijn. “In 2019 was een meerderheid van de Ulysses-leden tegen een fusie, maar de kaarten liggen nu anders. Ons doel is om een toekomstbestendige vereniging neer te zetten. De nood is niet zo hoog in Megen, want we zijn financieel gezond, het ledenaantal is stabiel en we hebben goede vrijwilligers. We merken wel dat het lastig is om de selectie te bezetten. Vanuit de jeugd zien we bovendien dat de spelers niet willen kiezen tussen Ulysses en SBV, maar samen willen blijven voetballen. We zijn ervan overtuigd dat onze leden een fusie als logische volgende stap zien.” Net als Knipping hoopt hij in de toekomst op een locatie naast een nieuwe basisschool. “Beide verenigingen leveren de komende jaren niks in en we blijven in Megen en Haren voetballen. Waar de nieuwe accommodatie komt, zal het grootste pijnpunt worden. Maar als we volledig samengaan, dan zal een nieuwe locatie bij een school een fantastische plek zijn.”

Meer berichten