<p>Herpinia - Juliana Mill. (Foto: Leon Voskamp)</p>

Herpinia - Juliana Mill. (Foto: Leon Voskamp)

Tot en met 21 januari geen competitiewedstrijden in amateurvoetbal

  •   keer gelezen   Sport

Alle competitiewedstrijden in het amateurvoetbal tot en met vrijdag 21 januari komen te vervallen vanwege de huidige coronamaatregelen. Het gaat om zowel veld- als zaalvoetbal.

Op vrijdag 14 januari worden de nieuwe coronamaatregelen bekendgemaakt. “Achter de schermen zijn we bezig met verschillende scenario’s voor het vervolg van de competitie. Afhankelijk van de nieuwe maatregelen informeren we alle verenigingen zo volledig mogelijk hoe dat gaat verlopen. We hopen natuurlijk dat het kabinet de huidige beperkingen voor de sport gaat versoepelen. Sporten is essentieel voor een goede gezondheid en zou als essentiële sector meer mogelijkheden moeten krijgen dan nu. Op dit moment kunnen 1,2 miljoen amateurvoetballers amper sporten en zitten vooral thuis”, aldus Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB.
Het is voor jongeren tot 17 jaar wel weer toegestaan om tot 20.00 uur op sportaccommodaties in teamverband te sporten. Sporters boven de 18 jaar mogen tussen 5.00 en 17.00 uur in tweetallen op 1,5 meter afstand buiten sporten. Een trainer mag zich op één tweetal richten en dus niet rondlopen tussen groepjes.

Meer berichten