Tennishal Rusheuvel krijgt 4 hardcourt banen, sporthal wordt centre court

  •   keer gelezen   Sport

OSS | De tennishal van De Rusheuvel wordt later dit jaar omgebouwd tot vier indoor hardcourt tennisbanen en de sporthal wordt het centre court met tribunes voor ruim 500 toeschouwers. Toernooiorganisator Eric Kersten van Team TOC is trots dat het WK rolstoeltennis naar Oss komt. Tijdens het wereldkampioenschap worden er twee toernooien gespeeld; singles en dubbels. Het evenement wordt van zondag 30 oktober tot en met zondag 6 november 2022 gespeeld in sportcentrum De Rusheuvel in Oss. 

Kersten: “Compleet in het licht om te denken in kansen en niet in bedreigingen is het mooi om te zien dat het is gelukt om dit WK naar Oss te halen. We willen heel graag de samenwerking aangaan met Osse partijen om ervoor te zorgen dat dit evenement een succes wordt. We gaan mogelijkheden creëren voor lokale tennisclubs, bijeenkomsten voor netwerkclubs en clinics. En natuurlijk gaan we ervoor zorgen dat we, naast de topatleten van nu die straks op de baan staan in Oss, één of meerdere tennislegends naar Oss toe gaan halen.”

Inclusieve stad
Kees van Geffen, wethouder sport van gaststad Oss: “Oss wil graag een inclusieve stad zijn waar diversiteit een heel belangrijk onderwerp is en waar we samen met het Sport Expertise Centrum elke dag hard werken om zoveel mogelijk mensen in Oss in beweging te krijgen. We zijn enorm trots dat het gelukt is om dit evenement naar Oss te halen en het maakt het natuurlijk extra speciaal dat het Osse bedrijf Team TOC hier nauw bij betrokken is.” Van Geffen met een knipoog: “Van Orlando naar Oss is toch maar een kleine stap?”

‘Unieke kans’
Tennisbond KNLTB is eveneens verheugd. “Heel mooi dat we dit in Nederland kunnen hosten en dat we nu ook de dames in Nederland in actie kunnen zien. De heren hebben een evenement tijdens het ABN Amro WTT in Rotterdam maar de dames niet. Een mooie en unieke kans voor het publiek om dus Diede de Groot en Aniek van Koot in actie te zien. Wij gaan er met alle stakeholders een fantastisch feest van maken”, aldus Erik Poel, algemeen directeur.

TeamNL
TeamNL was uiterst succesvol in Orlando met Diede de Groot als kopvrouw. In 2021 won ze alle Grand Slams, een paralympische gouden medaille en werd ze wereldkampioen. Bij de quads waren Sam Schöder en Niels Vink oppermachtig en speelden de finale tegen elkaar. Tot slot behaalde het duo Tom Egberink en Maikel Scheffers Paralympisch zilver. Bosschenaar Maikel, ook lid van Team BrabantSport, is door de organisatie vastgelegd als toernooidirecteur van het evenement. “Het is natuurlijk fantastisch dat dit evenement in Oss wordt georganiseerd en we gaan er echt alles aan doen om er een succes van te maken.”

Rolstoelsterren
Dave Haggerty, President ITF: “De ITF is verheugd dat de NEC Wheelchair Singles en de Doubles Masters dit jaar in Oss plaatsvinden. Wij willen de stad Oss, toernooiorganisator Team TOC en de KNLTB bedanken voor hun steun. Het belooft een geweldig evenement te worden en biedt een speciale gelegenheid voor fans om ‘s werelds beste rolstoeltennissterren te bekijken en te vieren, inclusief de Nederlandse spelers die recent zo’n groot succes hebben genoten, waaronder op de Paralympische Spelen van vorig jaar.”

Meer berichten