Henk van Griensven op het hoofdveld van Nooit Gedacht.
Henk van Griensven op het hoofdveld van Nooit Gedacht. (Foto: )

‘Nooit Gedacht is flink gegroeid, maar is en blijft een gezellige voetbalvereniging’

  •   keer gelezen   Sport

GEFFEN | Al 67 jaar is Henk van Griensven lid van Nooit Gedacht. Hij werd uitgeroepen tot keeper van de eeuw en is al zeker 35 jaar actief als vrijwilliger bij de Geffense voetbalvereniging. Henk heeft zijn vrouw beloofd om op 80-jarige leeftijd te stoppen, maar over die belofte twijfelt de 78-jarige Geffenaar. “Ik vind het nog zo leuk om te doen, dat ik denk dat ik het afscheid nog maar even uitstel.”

door Leon Voskamp

Toen Henk 11 jaar was, schreef hij zich in als lid van Nooit Gedacht. Als spits was doelpunten maken zijn hobby. Hij doorliep de jeugdopleiding en maakte de overstap naar de senioren. Alleen toen besloot hij om geen goals meer te scoren, maar om ze proberen te voorkomen. “Het leek me leuk om te keepen en dat ben ik gaan doen in het derde elftal. Ik ging naar het tweede en daarna promoveerde ik naar het eerste. Ik heb jarenlang in het vaandelteam gespeeld. Toen ik afscheid nam van het eerste, ben ik bij de veteranen gaan voetballen. Totdat een paar jaar later het bestuur en de aanvoerder van het eerste kwamen vragen of ik terug wilde keren. Ik was toen al 40 jaar, heb het trainen opgepakt en het ging eigenlijk wel goed. We stonden laatste, maar we zijn er uiteindelijk nog ingebleven.”
Na dat ene seizoen koos hij weer voor de veteranen, maar na een tijdje viel dat team uit elkaar. Dat de Geffenaren hem altijd waardeerden als doelman, blijkt wel uit het feit dat hij is opgenomen in het elftal van de eeuw van Nooit Gedacht. “Dat vind ik een eer. Als ik kijk naar dat elftal, dan staan er echt goede voetballers tussen.”

Mooie momenten
Als voetballer/keeper kende hij verschillende hoogtepunten. “Ik heb diverse kampioenschappen meegemaakt, dat was altijd fantastisch. Ook weleens een degradatie hoor, dat hoort erbij. Wat ook altijd bijzondere momenten waren, waren de derby’s. In onze tijd leefden we al weken van tevoren uit naar wedstrijden tegen Nulandia en HVCH. Op de zondag moest het gebeuren en ging het er nogal eens stevig tegenaan. Dat derbygevoel is tegenwoordig wel anders.”

Vrijwilligerswerk
Zijn voetbalschoenen hing hij aan de wilgen en vanaf dat moment ging hij zich als vrijwilliger inzetten voor de club. “Ik heb echt van alles gedaan. Van het jeugdbestuur, consul tot leider van jeugdteams. Ik heb nog een jaartje Ruud van Nistelrooij in mijn team gehad. Toen al een goede speler, maar in zijn lichting was er een speler nog beter. Met zijn geweldige mentaliteit heeft Ruud echter de wereldtop bereikt. Verder help ik als er toernooien bij de jeugd en senioren zijn.” 

Vroege vogel
Tijdens thuiswedstrijden van het eerste elftal draait Henk dienst op Sportpark De Biescamp. Dat doet hij al 35 jaar. Hij is om 7.30 uur de eerste op het sportpark en is dan vaak tot zeker 17.30 uur aanwezig. “Het is op zondag vroeg opstaan, maar ik verricht dan alvast de nodige werkzaamheden. Van het ophangen van de vlaggen bij de poort en boven de tribune tot het klaarmaken van het bord waar de indeling van de velden en kleedkamers opstaat. Tevens ontvang ik scheidsrechters en ben ik aanspreekpunt. Ik denk dat de meeste leden van Nooit Gedacht me wel zullen kennen.”

Klussenploeg
Op de maandag meldt hij zich op De Biescamp om klusjes te doen. “Samen met een man of tien onderhouden we het sportpark. Van vuilnisbakken leegmaken, schoonmaken tot bladeren opruimen; er is altijd iets te doen. Zo hebben we onlangs nieuwe stoeltjes op de tribune geplaatst, het ziet er weer prachtig uit. We hopen dat er binnenkort weer wedstrijden plaats mogen vinden. Die coronatijd is maar saai.”

Walking Football
Naast al het vrijwilligerswerk is hij op vrijdagmiddag van 15.00 tot 16.30 uur actief als voetballer. Het Walking Football noemt hij een aanrader voor 55-plussers die een balletje willen trappen. “Met Michael van den Heuvel -aanvoerder van het eerste elftal- hebben we een goede trainer. Je bent met de groep lekker actief bezig, het is gezellig en na afloop drinken we samen wat. Ik hoop alleen wel dat de groep wat groter gaat worden. Nieuwe leden zijn van harte welkom.” Of hij trefzeker is bij de Geffense Oldstars? “Keepen hoeft niet, dus nu ben ik topscorer”, zegt Henk lachend.

Wensen
Henk is een tevreden man. Hij is dan ook erg positief over het huidige Nooit Gedacht en over de toekomst. “De club staat er goed voor, zowel sportief als financieel. Nooit Gedacht is in de loop der jaren flink gegroeid. Het is en blijft een gezellige club met een kantine waar velen ‘blijven plakken’. Een wens van mij is dat het eerste elftal hogerop gaat. Er staat nu een sterke en talentvolle groep met allemaal Geffenaren. Promoveren naar de tweede klasse zou wel leuk zijn.”

Aanmelden
Het aanmelden van clubiconen kan via info@kliksport.nl

Meer berichten