<p>MXGP in Oss. (Foto: Ad Megens)</p>

MXGP in Oss. (Foto: Ad Megens)

Wethouder Van Kessel hoopt dat MXGP op andere datum doorgaat: ‘Motorsport zit in ons DNA’

  •   keer gelezen   Sport

OSS | De kans dat er dit jaar toch een MXGP in Oss wordt gereden, is aanwezig. Dat geeft wethouder Thijs van Kessel aan in gesprek met Kliknieuws.

De vergunning voor het evenement op 27 en 28 maart op circuit De Witte Ruijsheuvel in Oss is ingetrokken. Dat heeft volgens Van Kessel met meerdere factoren te maken. “Het is een verschil of je een eenmalige vergunning verleent of een vergunning voor een evenement dat vaker wordt georganiseerd (vijf keer in totaal, red.). Deze tweede editie vergt een veel langere voorbereiding en vanuit landelijke wetgeving een andere vergunning. Daarnaast praten we hier over de Natuurbeschermingswet; een deel van de vergunning waar de provincie over gaat. Wij hebben de organisatie gevraagd om de MXGP wat later op de agenda te zetten vanwege het broedseizoen, maar het advies is niet overgenomen. Vorig jaar viel het weekend van 17 en 18 juli buiten het broedseizoen.”
Van Kessel geeft aan in gesprek te zijn en blijven met de provincie, het ministerie, de (inter)nationale motorsportbond en de organisatie van de MXGP. “Het zou zomaar kunnen dat een aantal races die nu op de agenda staan, niet doorgaan of worden verschoven. Er zou dan ruimte kunnen komen voor Oss. Ik hoop dat het doorgaat, want motorsport zit in ons DNA. Het was mooi om te zien hoeveel mensen er vorig jaar naar de wedstrijd kwamen. Het kan toch niet zo zijn dat de regerend wereldkampioen Jeffrey Herlings dit jaar niet in eigen land rijdt?”

Meer berichten