Richard van der Venne. (Foto: RKC Waalwijk)
Richard van der Venne. (Foto: RKC Waalwijk) (Foto: Jeroen Pulles)

Van der Venne: ‘Avontuur waar ik op hoopte’

  •   keer gelezen   Sport

MELBOURNE | Richard van der Venne staat voor de uitdaging van zijn leven. De 30-jarige Ossenaar heeft een contract voor twee jaar getekend bij Melbourne City FC.

door Leon Voskamp

Van der Venne komt over van eredivisionist RKC Waalwijk, waar zijn contract afliep. “Vorig seizoen had ik ook een optie om naar een club aan de andere kant van de wereld te gaan, maar toen kwamen beide clubs er niet uit. Dit keer had ik mijn zaakwaarnemer aangegeven dat ik zo’n avontuur opnieuw wel zag zitten. Dat het Melbourne City FC is geworden, is fantastisch. De kampioen van Australië. Dit is het avontuur waar ik op hoopte.” 

Lange reis
En dus stappen Van der Venne en zijn partner en kinderen binnenkort in het vliegtuig. “De kinderen zijn nu 1 en 3 jaar, dat zijn leeftijden dat we deze stap durven te zetten. Het is enorm lang vliegen, dat is misschien het enige nadeel. Voor familie en vrienden is Melbourne geen ‘weekendje weg’.”

Regelen
Van der Venne is vooral bezig om dingen te regelen. “Het is daar vanwege het tijdsverschil 8 uur later. Als ik wakker word, heb ik weer een hele rits aan mailtjes en appjes. Van het aanvragen van visa tot een internationaal rijbewijs, er moet veel gebeuren. Maar ach, het is allemaal voor een goed doel. We gaan in eerste instantie wonen vlakbij de club, maar in Melbourne gaan we op huizenjacht.”

Mentaliteit
Van der Venne kijkt enorm uit naar de nieuwe omgeving waar hij de komende jaren gaat wonen. “Australië is een gigantisch land en Melbourne een miljoenenstad. Ik heb me de laatste weken verdiept in het land. Heb filmpjes gekeken, artikelen gelezen en de nodige mensen gebeld die er hebben gewoond. Het is een prachtig land waarin het goed geregeld is. Qua onderwijs bijvoorbeeld, maar ook qua medische zorg. Ik weet een beetje wat ik kan verwachten, maar verder laat ik het op me afkomen.” 

Bikkelen
Qua mentaliteit denkt de Ossenaar dat hij perfect past bij Melbourne City FC. “Ze werken hier keihard, op het veld is het bikkelen. Het gaat hier om de winst, dat hoeft niet altijd met mooi voetbal te zijn. Iets wat we in Nederland wel gewend zijn. Bovendien is het in Australië een stuk fysieker. De scheidsrechters laten meer toe. Dat ligt me wel.”

Fit
Melbourne City FC kan een fitte Van der Venne bij de voorbereiding verwachten. “Ik werk met een personeel trainer, die me klaarstoomt voor het nieuwe seizoen. Volle bak trainen dus en daarnaast veel regelen, het is een drukke tijd.”

Bedanken
Op Instagram bedankte hij zijn vorige club RKC Waalwijk. “Ik wil alle spelers, stafleden, vrijwilligers en supporters bedanken voor alle steun en vooral bedanken dat ik het super naar mijn zin heb gehad.” Richard van der Venne speelde als profvoetballer eerder bij Go Ahead Eagles en TOP Oss. Bij de amateurs kwam hij uit voor Berghem Sport, DESO en O.S.S.’20. en SV OSS ‘20.

Meer berichten