Korfballers DOT starten seizoen met ruime overwinning

Sport 234 keer gelezen

OSS | Ook voor de Osse korfballers ging het seizoen afgelopen zaterdag van start. DOT mocht thuis aantreden tegen Ready’60 uit Roermond. DOT, dat vanaf dit seizoen onder leiding staat van Niels van Kemenade, kreeg opdracht fel te starten en direct een gat slaan. Na 15 minuten spelen stond er al een voorsprong 7-0 op het scorebord.

Bij DOT werden de lijnen in ieder vak duidelijk uitgezet, in het eerste aanvalsvak was het Auke Verwer die deze rol op zich nam en in het andere van was het Anne van Kemenade. Beide wisten naast deze rol ook nog een uitzonderlijk hoog rendement in hun schoten te behalen. Waarbij DOT over alle schrijven kon scoren, werd dit bij Ready’60 beperkt tot één à twee dames die zorgden voor de nodige dreiging. Deze werden door de Osse verdediging voorledig aan banden gelegd. Bij rust stond er dan ook een 13-4 op het scorebord. In de tweede helft zakte het niveau van DOT iets terug, maar kwam het niet meer in de problemen. Arbiter Kerstens floot uiteindelijk af met een stand van 23-8. DOT reist komende week af naar Vinkeveen, waar De Vinken hen wacht.