Het Dynamico team.
Het Dynamico team. Foto:

Dynamico handbal verliest in Houten

Sport 220 keer gelezen

OSS/HEESCH | Misschien wel de moeilijkst denkbare openingswedstrijd heeft Dynamico ruim verloren. Uit bij Houten was het pleit voor rust al beslecht (23-12), waarna er nog een zeer behoorlijke tweede helft werd gespeeld, waardoor de eindstand 41-28 werd.

Het affiche betekende ook een snel weerzien met Vladan Mijalkovic, de trainer die pas een paar maanden geleden afscheid nam van de vereniging. Hij heeft de zaken goed voor elkaar in Houten, de oud-Beneliga-club die nu een van de titelkandidaten is in de eredivisie 2022/2023. De thuisploeg stond na een kwartier al met 13-6 voor en nam geen gas terug voor rust. De tweede helft was een veredelde oefenwedstrijd. Daarin werd nog wel flink gescoord, tot tevredenheid van Damir Josipovic, de opvolger van Mijalkovic. Hij had niet op punten gerekend en hoopt dat zijn ploeg volgende week van de nul komt. Dan is Feyenoord de tegenstander, de Rotterdammers die vorig seizoen maar een plek boven de degradatiestreep eindigden maar nu wel knap hun eerste wedstrijd wonnen. Hopelijk zijn Erik Loeffen (8 doelpunten) en Frennie Bens (5x) dan net zo goed in vorm als in Houten. Zij scoorden een stuk meer dan ze gewend zijn. Hopelijk trekken ze die lijn dan door. Twan van Iperen maakte na een dik halfjaar blessureleed zijn rentree met drie goals. Debutant Gjorge Bancaliski noteerde één goal.