Eén van de circuits van de MRC-competitie is het Bomenparkcircuit.
Eén van de circuits van de MRC-competitie is het Bomenparkcircuit.

Ook niet-leden interesseren voor de atletieksport

Sport 199 keer gelezen

OSS | Het grootste regionale atletiekevenement, de Maasland Run Classic (MRC) van A.V. Oss'78 gaat aanstaande zondag voor de 23ste keer van start. De Bomenparkloop in Heesch is de eerste krachtmeting van de atleten tijdens deze uit negen wedstrijden bestaande competitie. Iedereen die denkt vijf of tien kilometer in redelijk tempo af te kunnen leggen, kan zich inschrijven.

De MRC-commissie van A.V. Oss'78, die bestaat uit Jos Pansier, Jimmy Schulten en Lieke Bouwens zijn al maanden druk om deze atletiekcompetitie goed op te zetten. Het is de commissie weer gelukt om in overleg met regionale vrijwilligers en voetbalclubs negen parcoursen uit te zetten. Vorig jaar namen tweehonderd atleten aan de competitie deel. "Gezien de toenemende belangstelling voor deze competitie verwachten we dit jaar om en nabij de driehonderd deelnemers", zegt Pansier. "Het is zaak voor zowel de commissie als voor de groep die ter plaatse de organisatie verzorgt dat alles voor zo'n grote groep tot in de puntjes geregeld is. De deelnemers moeten met plezier op de wedstrijden terug kunnen kijken." Ook beantwoordt de organisatie van deze competitie aan de doelstelling van A.V. Oss'78. In de statuten van de vereniging staat dat hun doelstelling is het bevorderen van de atletieksport en hun leden daartoe de gelegenheid geven om deze sport te beoefenen. De atletiekclub gaat daar met het organiseren van de MRC wat verder mee. Ze wil ook sporters die geen lid van hun sportclub zijn interesseren voor deze sport. Wat de organisatie betreft worden de atletiektechnische zaken zoals tijdwaarneming, uitslagen lijsten en prijzen door A.V. Oss'78 verzorgd, terwijl de organiserende groep of voetbalclub de inschrijving verzorgt, het parcours uitzet en voor zaken zorgt die de sfeer verhogen.

Afstanden
De afstanden waarvoor men in kan schrijven zijn de vijf en tien kilometer die grotendeels op een verhard circuit worden verlopen. De uitslagen worden verdeeld in senioren dames en heren en in leeftijdscategorieën. Aan enkele wedstrijden zijn ook jeugdcategorieën toegevoegd. Het inschrijven voor de wedstrijd kan op de wedstrijddag tot een kwartier voor de aanvang. Na iedere wedstrijd wordt een uitslagenlijst gemaakt. De eerste drie van iedere wedstrijd krijgen een prijs in de vorm van een cadeaubon. Heeft men aan minimaal vijf wedstrijden deelgenomen, dan komt men op de algemene uitslagenlijst. Deze deelnemers krijgen een presentje en de eerste drie van de vijf of tien kilometer een waardebon. Deze prijs wordt na de laatste wedstrijd uitgereikt.
De data van de wedstrijden:
-17 april, Bomenparkloop, Heesch, 9.30 uur.
-6 mei, Biescamploop, Geffen, jeugd 19.30, senioren 19.30 uur.
-14 mei, Pinksterloop, Nistelrode, jeugd 18.15, senioren 19.00 uur.
-27 mei, Vunderkeloop, Macharen, jeugd 19.00, senioren 19.00 uur.
-25 juni, Akkerloop, Lith-Lithoijen, 19.00 uur.
-6 juli, Tribuneloop, Oss, 19.30 uur.
-20 juli, Hazenakkerloop, Oss, 19.30 uur.
-26 augustus, 10 van Berghem, jeugd 18.55, senioren 19.30 uur.
-7 september. Rusheuvelloop Oss, 19.30 finalewedstrijd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant