Marie-Therese Janssen. (Foto: Hans van der Poel)
Marie-Therese Janssen. (Foto: Hans van der Poel)

SP Oss 'solliciteert' na onrust bij VVD: 'Een gedegen meerderheid in een coalitie verdwenen'

Verkiezingen 1.725 keer gelezen

OSS | De SP-fractie roept de VDG op om terug te komen op haar beslissing om geen coalitie te gaan vormen met de SP. "Wij roepen de VDG dan ook op onze uitgestoken hand in het belang van een stabiele en eerlijke coalitie voor Oss op te nemen", aldus fractievoorzitter Marie-Therese Janssen.

Na het vertrek van Gé Wagemakers uit de VVD-fractie, vraagt de SP Oss zich af hoe stabiel de huidige beoogde coalitie van VDG, CDA, VVD en Beter Oss nog is. "Is er wel sprake van een voldoende stevige basis om zo door te gaan nu een gedegen meerderheid verdwenen is", aldus Janssen. "De beoogde rechtse coalitie doet geen recht aan de verkiezingsuitslag die ertoe leidde dat de oude coalitie drie zetels en haar meerderheid verloor, terwijl de SP weer de grootste partij in Oss werd met een winst van twee zetels. Dit maakt heel duidelijk dat Oss vindt dat de SP in een nieuw college thuishoort en wethouders behoort te leveren."

Wethouder
De SP vindt het ook voor de hand liggen dat Gé Wagemakers per direct stopt als wethouder. "Nu hij geen deel meer uitmaakt van de VVD-fractie gaan wij ervan uit dat hij per direct al zijn taken als wethouder neerlegt, aangezien hij geen vertrouwen meer geniet van de fractie die hem als wethouder naar voren heeft geschoven."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant