Gé Wagemakers. (Foto: Hans van der Poel)
Gé Wagemakers. (Foto: Hans van der Poel)

Wagemakers: 'Het vertrouwen in veel mensen binnen en buiten mijn partij is weg'

Verkiezingen 1.358 keer gelezen

OSS | Gé Wagemakers heeft vandaag een mail gestuurd naar onder andere de voltallige gemeenteraad. De huidige wethouder van de gemeente Oss geeft aan dat hij op voor hem onverklaarbare wijze door de fractie en het bestuur van de lokale VVD aan de kant is gezet. "Ik ben de strijd aangegaan om het onrecht wat mij is aangedaan te herstellen. Vragen over de rechtmatigheid en onderbouwing van de genomen besluiten blijven onbeantwoord. Fractie en bestuur zwijgen in alle talen. Dat geeft te denken."

Wagemakers baalt ook van berichten in de lokale media waarin het gaat over zijn alcoholgebruik. "Ik word neergezet als alcoholist. Het staat er niet letterlijk, maar door herhaaldelijk mijn alcoholgebruik te koppelen aan mijn functie als wethouder is mij persoonlijk grote schade aangedaan. Ik bevestig nog maar eens dat ik geen strafbare zaken heb gepleegd tijdens mijn periode als wethouder en ik ben trots op mijn bijdrage aan onze gemeente. Ik blijf met mijn vriendin en kinderen mijn leven lijden zoals ik dat wil en verantwoord vind. Wat iedereen er allemaal van vindt, kan me inmiddels niks schelen. En schaam ik me voor de moraal die bij velen blijkbaar in het hoofd zit. Liberaal zoals ik ben, heb ik eigenlijk alleen maar te doen met dit soort mensen. Roddel en achterklap, meer is het niet. In en buiten het gemeentehuis. Het vertrouwen in veel mensen binnen en buiten mijn partij is weg. De afgelopen 3,5 jaar was mijn privé leven soms een hel. Een achtbaan die maar niet stopte. Privé heb ik nog heel wat aan mijn hoofd. Ik ben moe en uitgeput. Mijn karakter lijkt vermoord. Maar dat is niet zo."

Frisse moed
Tot slot geeft de Ossenaar aan na het zomerreces met frisse moed aan zijn volgende periode als raadslid te beginnen. "Ik zal proberen mijn kiezers niet teleur te stellen en zal me constructief en kritisch opstellen. Er komt nog veel op onze gemeente af en dit zal het uiterste vergen van bestuur en organisatie. Daar heb ik best wel zorgen over."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant