Logo kliknieuws.nl/oss
Theo Hageman aan kop met FC De Rakt.
Theo Hageman aan kop met FC De Rakt.

5H: FC De Rakt alleen aan kop door fortuinlijke winst op SBV

  •   699 keer gelezen   Voetbal

UDEN | De vijfde klasse H kende voor dit weekend vier koplopers, maar daar is alleen FC De Rakt van overgebleven. Ulysses profiteerde van het puntenverlies van SCMH, OKSV en Odiliapeel en meldt zich ook bovenin.

Vijf minuten voor tijd kreeg SBV dé kans om op bezoek bij medekoploper FC De Rakt op een 2-3 voorsprong te komen. Jaimy Knipping, één van de uitblinkers, miste echter de penalty en kort daarna was het raak aan de andere kant: 3-2. "Ondanks de nederlaag ben ik tevreden over wat SBV de tweede helft op de mat heeft gelegd tegen één van de koplopers. Het was eenrichtingsverkeer richting het doel van FC De Rakt en kans op kans werd gemist", aldus SBV-trainer Eric van Vugt. "Helaas staan we wel weer met lege handen en doen we onszelf toch weer tekort." In de eerste helft was het FC De Rakt dat met 2-1 ging rusten. Tussendoor had Rob Hoefnagel voor de 1-1 gezorgd. Diezelfde Hoefnagel kopte negen minuten voor tijd ook de 2-2 binnen. Bij de Udenaren scoorden Kevin Poels (2) en Jur van de Broek.

Topper eindigt gelijk
SCMH leek op weg naar een overwinning op OKSV. De ploeg uit Overlangel toonde echter veerkracht en pakte in de slotfase alsnog een punt: 3-3. Met rust stond het 2-1 voor de thuisploeg. De 1-0 van Bob van den Berg werd gemaakt na een fout van doelman Frank Vos en uitgerekend de keeper moest er in de eerste helft geblesseerd vanaf. Omdat de reservedoelman ook geblesseerd was, nam veldspeler Joris van Poppelen plaats onder de lat. Hij kon de 2-0 (eigen doelpunt) niet voorkomen, maar zag ook dat het via Rick van de Berg nog voor rust 2-1 werd. Volgens OKSV-trainer Peter van Orsouw was zijn ploeg de betere in de eerste helft en miste het veel kansen, na wisseling van speelhelft was het de thuisploeg met het overwicht. Het werd door Koen van Asseldonk ook 3-1, maar dat bleek niet voldoende voor de winst van SCMH. Vlak voor tijd leverde een eigen doelpunt de 3-2 op en in de extra tijd bezorgde Rick Reijs zijn ploeg een punt. Van Orsouw: "We hebben het maximale eruit gehaald. Maar gezien de hele wedstrijd vond ik een gelijkspel verdiend." SCMH-trainer Ger Romeijnders was het daar niet mee eens: "Een heel zuur gelijkspel. We geven een 2-0 en 3-1 voorsprong weg en hadden het eerder moeten beslissen. Jammer dat dan een zondagsschot erin vliegt en dat de 3-3 oplevert."

Odiliapeel speelt gelijk tegen SCV'58
SCV'58 heeft aan de uitwedstrijd bij Odiliapeel een punt overgehouden. De Velpenaren kwamen vlak voor tijd op gelijke hoogte door Myron van Dijk. Joey van Dijk was trefzeker bij de thuisploeg. SCV'58-trainer Jeroen Denissen was na afloop zeer tevreden over de prestatie van zijn ploeg. "Het was een wedstrijd waarin we het spel aan Odiliapeel lieten en we hopen daarmee het gewenste resultaat te halen wat nu gelukt is. Ik denk stiekem verdiend. Odiliapeel kon weinig creëren en wij kregen daardoor kansjes in de omschakeling. Na de 1-0 gingen we wel meer naar voren voetballen en viel het gelukkig goed uit met een lekkere vrije trap van Myron."

Eenvoudige winst Ulysses
Ulysses heeft zich in de titelstrijd gemengd door de 3-0 overwinning op De Willy's. Door twee goals van Paul van Lith en Willem Brouwer maakten de Megenaren geen fout. Na een uur stond de thuisploeg met tien man na de tweede gele kaart van Cas van de Camp. Ulysses-trainer Sander Janssen: "De Willy's is geen moment in de wedstrijd geweest en wij verzuimen een grotere uitslag neer te zetten. Titelkandidaat? Nee hoor, we gaan voor een plek bij de eerste vijf en het zou mooi zijn als er een periode inzit."

Gassel wint gemeentelijke derby
Gassel heeft de gemeentelijke derby tegen GVV'57 met 4-2 gewonnen. De eerste vijf goals vielen voor rust. Ramon van der Venne en Dirk van Spijk zorgden voor een 2-0 voorsprong, waarna Lamin Barrow voor de 2-1 tekende. Dirk van Spijk bepaalde de marge op twee, Victor Klees bracht de spanning weer terug. De enige goal in de tweede helft was een rake kopbal van Guido Sprengers.

VCO verrast in Ravenstein
Ravenstein speelde volgens trainer Lars van Kan ondermaats tegen VCO. Pas in de laatste minuut kopte Bart Dappers de 1-1 binnen. VCO was op voorsprong gekomen door Daan Schel. Van Kan: "Gelukkig stonden we niet met lege handen vandaag. Tegenvaller is dat al na drie minuten Wout Elemans is uitgevallen met afgescheurde enkelbanden, dus het voelt als een dubbel verlies. Nu de rug rechten en volgende week gaan we weer volop voor de drie punten tegen De Willy's."

MOSA'14 wint ruim van sv Ruwaard
Sv Ruwaard kon in Oijen niet voor een stunt zorgen. De Ossenaren gingen hard onderuit: 6-0. Na negen minuten was het al 1-0 toen Thijs van Schadewijk vanuit een rebound uit een vrije trap trefzeker was. Na een kleine twintig minuten schoot de Ruwaard-keeper de bal tegen Tom Appelboom aan: 2-0. In de extra tijd van de eerste helft schoot Nicky Hoeks fraai de 3-0 binnen. Snel in de tweede helft maakte Appelboom zijn tweede van de middag. In de laatste twintig minuten bepaalden invaller Tom van Loon en de jarige Bart van Grinsven de eindstand op 6-0. Ruwaard was ook twee keer dicht bij een goal, maar zowel voor als na rust werd een bal van de lijn gehaald.

Uitslag vijfde klasse H:
Odiliapeel - SCV'58 1-1
Ulysses - De Willy's
SCMH - OKSV 3-3
Ravenstein - VCO 1-1
MOSA'14 - Ruwaard 6-0
Gassel - GVV'57 4-2
FC De Rakt - SBV 3-2

Stand vijfde klasse H:
1. FC De Rakt 12-27
2. Odiliapeel 12-25
3. SCMH 12-25
4. OKSV 12-25
5. Ulysses 12-23
6. Ravenstein 12-20
7. SCV'58 12-18
8. SBV 12-17
9. Gassel 12-17
10. MOSA'14 12-14
11. GVV'57 12-10
12. De Willy's 12-10
13. VCO 12-7
14. Ruwaard 12-0

Meer berichten