Ivo Rossen blijft aan als hoofdtrainer van SV Estria.
Ivo Rossen blijft aan als hoofdtrainer van SV Estria.

Ivo Rossen (Estria): 'Het enige medicijn is winnen'

Voetbal 412 keer gelezen

ESCHAREN | Estria is hekkensluiter in de vierde klasse H, maar verlengde wel het contract van trainer Ivo Rossen. De prestaties zijn onder leiding van de 34-jarige inwoner van Grave nog niet goed, maar het bestuur en de technische commissie zijn tevreden over zijn werk. Rossen combineert het trainerschap samen met een cursus tot personal trainer en profvoetbal bij FC Eindhoven. En dat met een gezin met drie kleine kinderen. "Het is nu even druk, maar ik zie het als een investering in de toekomst. Het thuisfront steunt me."

door Leon Voskamp

Rossen voetbalde bij N.E.C., FC Dordrecht, Go Ahead Eagles, FC Zwolle, FC Den Bosch, FC Eindhoven, het Belgische STVV en sinds 2014 weer terug bij FC Eindhoven. "100 procent zeker weet je het nooit, maar na dit seizoen berg ik mijn schoenen op en stop ik ermee. Ik vind het voetballen nog steeds leuk, maar twee tot drie dagen herstellen van een wedstrijd en de lange busreizen gaan me tegenstaan. Ik kijk terug op een mooie carrière, met een uitstapje naar het buitenland. Als ik fitter was geweest, had er wel meer ingezeten voor me. Het hoogste niveau heb ik niet gehaald, maar toch heb ik altijd genoten. Het is voor mij een mooie uitdaging om als trainer wel de top proberen te halen."

Trainer
Hij was eerder jeugdtrainer bij Estria, de club waar hij begon met voetballen. Hij was daarna assistent bij de amateurs van NEC en staat nu op eigen benen bij Estria. Volgend seizoen gaat hij mogelijk ook een jeugdteam trainen. "Ik vind het een leuke combinatie om zowel de jeugd als de senioren te trainen." Hij vervolgt: "Mijn hele leven heeft gedraaid om voetbal. Ik wil als trainer nu spelers deelgenoot maken van mijn ervaring en jongens betere voetballers maken. Ik heb trainersdiploma TC3 en TC2, maar heb de ambities om het betaald voetbal in te gaan. Eerst is het belangrijk voor mij om ervaring op te doen."

Estria
Voor aanvang van het seizoen had Rossen veel vertrouwen om in de vierde klasse H bovenin mee te draaien. "Ik had ook echt het idee dat we mee konden gaan doen om de prijzen. De realiteit is anders. Ik kan de jongens niets verwijten, want ze knokken keihard. Mede door blessures hebben we nooit een vaste basisploeg gehad en dat heeft ons opgebroken. Maar nog steeds hebben we alle vertrouwen dat we er dit seizoen in blijven. Er zit rek in de groep." 

Attractief voetbal
Rossen staat als trainer naar eigen zeggen voor attractief voetbal. "Door verzorgd voetbal neer te zetten, willen we tot kansen komen. Ik kies niet puur voor het resultaat, al draait het daar natuurlijk wel om. Maar voor de supporters en voor jezelf wil je ook leuk voetbal laten zien."

Stand vierde klasse H:
1. Hapse Boys 13-30
2. Herpinia 12-25
3. Festilent 13-23
4. Cito 13-22
5. SIOL 13-20
6. Constantia 13-19
7. SES 13-19
8. SDDL 13-16
9. HBV 13-16
10. Juliana Mill 13-13
11. Achilles Reek 12-11
12. Toxandria 13-10
13. Estria 14-9

Programma vierde klasse H:
-Festilent - HBV
-Herpinia - SES
-SIOL - Cito
-Estria - SDDL
-Achilles Reek - Hapse Boys
-Constantia - Juliana Mill

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant