Mariahout-keeper Rick van den Heuvel pakt hier stijlvol een voorzet. Kan Keldonk hem zondag passeren?
Mariahout-keeper Rick van den Heuvel pakt hier stijlvol een voorzet. Kan Keldonk hem zondag passeren?

4I: Peter van den Heuvel als trainer op bezoek bij 'zijn' Mariahout

Voetbal 380 keer gelezen

VEGHEL| Het wordt zondag een speciale dag voor Keldonk-trainer Peter van den Heuvel. De ras-Mariahoutenaar verschijnt voor het eerst als trainer van de tegenpartij op het sportpark waar hij een groot gedeelte van zijn leven doorbracht: De Heibunders in Mariahout. Met de spelers van RKVV Keldonk als zijn discipelen moet hij proberen de punten mee terug over het kanaal te smokkelen. 

Overigens is Van den Heuvel nog steeds door de week en op zaterdag constant op het veld van Mariahout te vinden. Hij is daar immers nog onder meer actief als trainer in de jeugd. In de afgelopen jaren bekleedde hij diverse functies bij de geel-blauwen. Dit seizoen staat hij voor het eerst extern op eigen benen als hoofdtrainer van Keldonk. Als voetballer werd hij groot bij Mariahout maar op 23-jarige leeftijd zocht hij het hogerop en groeide Van den Heuvel uit tot een topspits in het amateurvoetbal bij UDI'19 en Schijndel. Zondag zal hij een list moeten verzinnen om Mariahout te kloppen dat nu eenmaal over meer kwaliteit beschikt dan de hardwerkende Keldonkenaren. De kannen bier voor na afloop in de kantine schijnen al geregeld te zijn dus de logistieke omranding is alvast geregeld. Nu moeten beide partijen nog een mooie pot voetbal op de mat leggen.

Dinther
In Dinther spelen Avesteyn en VOW tegen elkaar. Gezien de ranglijst moeten de gastheren dit winnen. Ook is het voetballende vermogen bij Avesteyn hoger maar VOW laat dit jaar zo'n onvoorspelbare prestatiecurve zien dat men er in Dinther niet gerust op zal zijn. Ook heeft VOW opmerkelijk vaak al mogen aanleggen vanaf elf meter. Avesteyn moet dit potje winnen terwijl VOW elk puntje zal begroeten als een matige grap van een lokale tonpraoter. Met een half opgestoken hand dus.

Vorstenbossche Boys en WEC tegen WHV
Vorstenbossche Boys reist af naar Boxtel waar de koploper wacht. Geen gemakkelijke opgave maar Keldonk pakte vorige week ook een puntje tegen de lijstaanvoerder. Vorstenbosch-trainer Ruud Fleskens zal denken: "Als Keldonk het lukt waarom wij dan niet?".  En zo is het natuurlijk. In 't Weibus staat WEC rond half drie voor de aftrap tegen de geel-zwarten uit Loosbroek. Wij Houden Vol is zeker van toepassing voor WHV dat moet knokken als bezetenen om klassenbehoud te realiseren. Drie punten meenemen uit Wijbosch zou in dat kader niet onprettig zijn. 

Programma vierde klasse I
Avesteyn-VOW 
Boxtel-Vorstenbossche Boys 
DVG-Boskant 
Mariahout-Keldonk
SCI-BMC 
WEC-WHV

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant