Fazli Ibis in het shirt van sv TOP. (Foto: Peter Kuijpers)
Fazli Ibis in het shirt van sv TOP. (Foto: Peter Kuijpers) Foto: Peter Kuijpers

Fazli Ibis: 'Ik wil belangrijk zijn bij Cito'

Voetbal 1.732 keer gelezen

OSS | Fazli Ibis (25) hoopte na zijn aangekondigde vertrek bij sv TOP op een nieuwe club van minimaal eerste klasse niveau. Dat kwam er uiteindelijk niet van en hij draagt dit seizoen het shirt van vierdeklasser Cito. "Ik concentreer me volledig op Cito, maar de club weet dat ik na een jaar weer terug wil naar een hoger niveau."

Ibis voetbalde negen jaar bij TOP, waarvan zeven jaar in de selectie. Afgelopen seizoen speelde hij weinig, mede dankzij een schorsing van zeven wedstrijden en een blessure. "Toen ik aangaf op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging, was er interesse van een aantal clubs. Helaas niet van clubs op minimaal het niveau van sv TOP, daarvoor had ik toch te weinig gespeeld. Cito was niet mijn eerste keus, maar de nieuwe trainer Yavuz Demirci liet me weten graag te willen hebben." Bij Cito kwam een totaal nieuwe selectie, een vrijwel totaal Turkse selectie met daarnaast één speler uit Irak. Op Kliksport stond zelfs de naam 'Citospor' in een reactie van een lezer. "Mensen denken dat er een vriendenteam was gehaald, maar dat is niet zo. Ik kende vooraf zelf maar een paar jongens. Maar we zijn warm ontvangen en er staat nu een leuke groep met veel kwaliteiten. Nederlands is overigens de voertaal. In de voorbereiding hebben we het goed gedaan tegen derdeklassers, alleen waren we in de beker tegen DAW kansloos (6-1 nederlaag, red.)." 

Titel
Het doel van Cito is niet zo uitgesproken, maar binnen de spelersgroep is de overtuiging dat ze bovenin mee kunnen draaien in de vierde klasse. "Nulandia en FC Schadewijk zijn de belangrijkste concurrenten. Wij zijn nog niet op elkaar ingespeeld, maar ik denk dat we na een wedstrijd of zeven wel kunnen zeggen waar we staan als groep. Ik hoop dit seizoen veel te spelen en een belangrijke bijdrage te leveren."

Trainer
Ibis is nog niet helemaal weg bij TOP. Hij is dit seizoen trainer van O15 1. "Ik sta maandag, dinsdag en donderdag voor de groep en train zelf op dinsdag en donderdag. Best een drukke combinatie, maar ik vind het leuk om te doen. Volgend jaar wil ik TC3 gaan halen. Het mooie van het trainerschap? Om datgene wat ik zelf heb geleerd, over te brengen op de jongens."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant