MOTM Ruben Rodrigues gaat een corner nemen
MOTM Ruben Rodrigues gaat een corner nemen

Ruben Rodrigues laat wedstrijd kantelen, mooie zege Gemert: 4-1

Voetbal 437 keer gelezen

GEMERT| Gemert behaalde een fraaie zege op het sterk geachte Halsteren. Na negentig stond het maar liefst 4-1 voor de zwart-witten die daarmee een sterk signaal afgeven. Er moet weer rekening gehouden worden met Gemert. De grote man was Ruben Rodrigues die in een fase dat zijn team het moeilijk had met een individuele actie de 2-1 voorbereidde. Zelf scoorde hij ook nog twee keer.

Door: Willy Rooyakkers

Het collectief is altijd belangrijk binnen het voetbal maar iemand die iets extra's kan toch ook wel verrekte lekker. En minstens zo cruciaal. Ruben Rodrigues is zo iemand. Gemert kwam via de van Wilhelmina Boys overgekomen aanvallende middenvelder al snel op 1-0 maar daarna was Halsteren toch voetballend wat sterker. Toen Josimar Pattinama, over rasvoetballers gesproken, een fraaie gelijkmaker (1-1) produceerde wankelden de zwart-witten nadrukkelijk. De defensie van Gemert kraakte maar begaf het vooralsnog niet. Opvallend was dat het centrum werd gevormd door Kees Brugmans en jongeling Dennis van Rooij. Laatstgenoemde groeide in de wedstrijd. Hij lijkt een speler waar Gemert nog veel plezier aan zal hebben. Hij heeft lengte, een fijn linkerbeen en de nodige branie. Maar goed: niet te vroeg juichen want hij doet nog maar net mee.

Actie
Toen Gemert het toch leek te begeven was het Rodrigues die een prima actie in huis had en Ralf Kemper op maat bediende: 2-1. Overigens speelde Kemper zeker ook een goede wedstrijd. De kleine aanvaller toonde zich balvast en nam vaak de juiste beslissingen in het wel of niet aannemen, kaatsen, zelf voor de actie gaan etc. Vlak voor rust kreeg Halsteren een mokerslag toen Ron Jansen uit een corner van Rodrigues de 3-1 binnen werkte. Misschien zat er ook een West-Brabants lichaam aan maar in ieder geval kwam de goal op naam van Jansen.

Halsteren uitgeblust
Na de pauze verwachtte iedereen een furieus Halsteren maar Gemert bleef nu opvallend makkelijk overeind. Halsteren leek het wel een beetje te geloven, het geloof was er in ieder geval niet meer. Dit was ook een verdienste van de gastheren die organisatorisch sterk stonden. Het middenveld zag er bijvoorbeeld met de doorgeschoven Bart van Berlo een stuk stabieler uit dan voorheen. Tja, en Ruben Rodrigues kwam na de pauze nog meer los. Het enige wat je hem kwalijk kon nemen achteraf was dat hij twee grote kansen onbenut liet, voor de rest was het smullen geblazen voor de voetballiefhebber. Zo schoot hij op prima aangeven van Kemper over en daarna deed hij het nog eens dunnetjes over. Tussendoor had hij echter ook alweer gescoord. En hoe! Op een meter of vijfentwintig van de goal werd hij aangespeeld waarna hij net deed alsof hij terugdraaide maar toch juist voor de andere kant ging, een paar mannetjes van zich afschudde en beheerst wist te scoren: 4-1. Een heerlijke treffer. Alleen goede voetballers kunnen op het laatste moment nog een andere beslissing nemen. Daarna was het jammer voor Gemert dat een pegel van Jens Leijten de paal teisterde en dat er nog meer kansen onbenut werden maar de zege was er niet minder fraai om. Wel moet ook gezegd dat het zo opgehemelde Halsteren vooral na de pauze als team volledig door het ijs zakte. Het zat niet mee vandaag maar dan kun je nog wel voor elkaar werken. Dat deden ze na de pauze zeker niet en dat baarde meer zorgen dan alleen die ene nederlaag.

GEMERT| Barten, Leijten, Brugmans, Van Rooij, Van den Elzen, Habraken (65. Lalisang), Brouwers, Rodrigues, Van Berlo (75. Villanueva), Rodrigues (83. Vermeulen), Kemper, Jansen

Uitslagen Hoofdklasse B
 Baronie- SV Juliana '31 4 - 3
Jong FC Den Bosch- OSS '20 2 - 2
 EHC- BVC '12 2 - 0
VV Gemert- Halsteren 4 - 1
 IFC- Nuenen 4 - 0
SV Meerssen- UDI '19  - 3
 Woezik- Groene Ster 0 - 3

Stand Hoofdklasse B
1. Groene Ster 3-9
2. EHC 3-7
3. IFC 3-7
4. GOES 2-6
5. UDI '19 3-5
6. Vlissingen 2-4
7. Gemert 3-4
8. Jong FC Den Bosch 3-4
9. SV Meerssen 3-3
10. OSS '20 3-3
11. SV Juliana '31 3-3
12. Halsteren 3-3 
13. BVC '12 3-3
14. Baronie 3-3
15. Woezik 3-0
16. Nuenen 3-0 

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant