Jordy Spooren als speler van Margriet met de arm van de keeper om zijn nek. (Foto: Peter Kuijpers)
Jordy Spooren als speler van Margriet met de arm van de keeper om zijn nek. (Foto: Peter Kuijpers) Foto: Peter Kuijpers

Spooren: We kunnen met HVCH zeker bovenin mee gaan doen'

Voetbal 1.425 keer gelezen

OSS | Jordy Spooren is een echte Margriet-man. De 22-jarige rechtsback speelde zijn hele leven bij de Osse club en is al zes jaar trainer in de jeugdopleiding. Onlangs maakte hij de overstap naar HVCH omdat hij in Heesch kansen ziet om zich nog beter te ontwikkelen als voetballer. "Zonder Margriet tekort te doen, maar het niveau ligt hier toch iets hoger."

Dat Spooren Margriet verliet, was voor veel clubmensen een verrassing. "Ik had het gevoel dat ik toe was aan iets nieuws en ik wilde uit mijn comfort zone stappen. Het ligt absoluut niet aan Margriet, maar bij HVCH krijg ik de kans om op een hoger niveau te voetballen en dat is toch mijn ambitie. Ik ben ook blij dat ik met Maarten van Vugt mag werken. Ik hoorde goede verhalen over zijn werkwijze en dat kan ik nu beamen." De overstap is hem goed bevallen. "Qua vereniging lijken Margriet en HVCH op elkaar. Grote, ambitieuze clubs met een gezellige kantine. Het verschil is dat er in Oss veel concurrentie is en in Heesch iedereen achter HVCH staat." HVCH moet volgens de Ossenaar dit seizoen de lat hoog leggen. "Er spelen sterke spelers op belangrijke posities. Als we voetballen als collectief, dan kunnen we zeker bovenin meedoen. Minimaal nacompetitie is het doel."

Ongeval
Het ongeval bij HVCH waarbij Paul Verstegen om het leven kwam, kwam hard aan bij de Heesche club. "Het is in Heesch toch vaak 'ons kent ons'. We hebben na het ongeval een week niet getraind. Het overlijden van Paul is er ingehakt."

Trainer
Niet alleen als voetballer is Spooren ambitieus. Hij is ook al zes jaar actief als trainer in de Osse jeugdopleiding en traint dit seizoen de O13 1. "Ik ben samen met een ouder iemand begonnen bij de F5, het team waar mijn zusje in voetbalde. Een aantal jaar terug heb ik mijn TC3 diploma gehaald. Het is leuk om op zaterdag het resultaat te zien van de arbeid die tijdens de trainingen is verricht."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant