Afbeelding

Gemert pakt brutaal de kop na knappe winst in Vlissingen: 1-2

Voetbal 343 keer gelezen

VLISSINGEN| Gemert stal niets in Vlissingen maar men scoorde simpelweg op de juiste momenten. Meestal is dat een goed teken voor een team dat uiteindelijk om de prijzen gaat meedoen. Nadat Joost Habraken en Ralf Kemper voor 0-2 hadden gezorgd kwam men eigenlijk niet meer in de problemen. Een fantastisch schot betekende nog 1-2 maar de zwart-witten namen de drie punten mee naar huis en mogen zich inmiddels lijstaanvoerder van de Hoofdklasse B noemen.

En dat is erg knap van trainer Dennis Dekkers, zijn staf, en de spelers. De zege in Vlissingen betekende al de vijfde winstpartij op rij. Vooraf wist men al dat het niet makkelijk zou worden want de Zeeuwen beschikken over een prima team. Ronny van den Elzen en Jeremias David konden uiteindelijk niet spelen. Trainer Dennis Dekkers: "Ronny probeerde het donderdag nog wel maar het was toch net te vroeg. Met Jeremias moeten we meer voorzichtig zijn want hij heeft opnieuw een strak staande spier in het bovenbeen." Een en ander betekende dat Bart van Berlo linksback ging spelen en dat Jasper Lalisang de rol van hangende rechtsbuiten invulde. "Bart speelde echt super en ook Jasper deed het goed. Eerst kwam hij van rechts maar omdat hun rechtsback vrij dominant was draaide ik het om met linksbuiten Ron Jansen." 

Kansen
In de eerste helft ontspon zich een gelijkopgaande strijd met de eerste kansen voor Gemert. Vooral Joost Habraken had kunnen scoren. Daarna was het Vlissingen dat een aantal keren gevaarlijk was. Vlak voor rust was het doelman Bono Barten die met een weergaloze een bal uit het kruis haalde. Even daarna scoorde Gemert. Ruben Rodrigues, fel aangepakt door de gastheren, bediende Habraken met een steekbal die het vervolgens beheerst afrondde: 0-1. Een opsteker voor Gemert dat hierdoor lekker de rust inging. Meteen na de pauze volgde de tweede goal. Ralf Kemper maakte een ingestudeerde corner af: 0-2. Dekkers: "Eigenlijk lukte het plannetje niet helemaal maar toch werd het een doelpunt. We scoorden echt op prima momenten. Daarna hebben we eigenlijk niets meer weggegeven. We maakten de wedstrijd prima koud. Ja, ik denk dat we daarin ook gegroeid zijn. Je kon ons misschien verwijten dat we niet naar 0-3 liepen want we kregen steeds meer ruimte." Toch werd het nog even spannend toen Jerreau Manuhuwa een makkelijk gegeven vrije trap ongenadig hard in het kruis hagelde: 1-2. Wat een fantastische goal ! Dekkers: "Dan weet je dat daarna nog wat lange ballen komen en dat er eentje verkeerd kan vallen. Dat gebeurde echter niet, het werd niet meer gevaarlijk. Ja, een kopbal hoog over bijvoorbeeld. Je kent het wel."

Koploper
Gemert is dus de nieuwe koploper en dat mag best gevierd worden. Dekkers: "Vorig jaar stonden we na de achtste speeldag ook heel even bovenaan. Daarna liep het goed mis. We moeten dus gewoon met de beide benen op de grond blijven natuurlijk. Uiteraard ben ik wel blij met hoe het gaat en vooral ook hoe breed de selectie inmiddels is geworden."

GEMERT| Barten, Leijten, Brugmans, Van Rooij, Van Berlo, Brouwers, Habraken, Rodrigues (80. J. Vermeulen), Lalisang (73. Villanueva), Kemper, Jansen (85. Groen)

Hoofdklasse B
 Jong FC Den Bosch- VV Baronie 2-0
 Groene Ster- EHC 2-2
 Halsteren- Nuenen 1-2
 IFC- BVC '12 2-1
 SV Meerssen- OSS '20 1-2
 UDI '19- VV GOES 4-4
 Vlissingen- VV Gemert 1-2
 Woezik- SV Juliana '31 2-1

1. Gemert 7-16
2. Groene Ster 7-16
3. IFC 7-12
4. Halsteren 7-12
5. Goes 6-11
6. O.S.S.'20 7-11
7. Vlissingen 6-10
8. Jong Den Bosch 6-9
9. Meerssen 7-9
10. UDI'19 7-9
11. EHC 6-8
12. Baronie 7-7
13. Woezik 7-7
14. Nuenen 7-5
15. BVC'12 7-4
16. Juliana'31 7-3

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant