Afbeelding
VOW - WEC (Foto's: Sjaak Pijnenburg)

4H: FC Schadewijk haalt uit in kraker met Nulandia, Cito verliest weer, eerste winst NLC'03

Voetbal 1.645 keer gelezen

OSS/MEIJERIJSTAD/UDEN| SCMH is de nieuwe koploper in de vierde klasse H. De ploeg uit Mariaheide won zelf met 0-2 bij FC Uden terwijl Nulandia met 5-2 verloor bij FC Schadewijk. Cito kon ook nu weer niet winnen. Het was NLC'03 dat vlak voor tijd met de volle winst ging strijken. Bij Festilent scoorde Joeri Cuppen vier keer tegen VOW: 5-0.

FC Schadewijk deed zondagmiddag aan echte klantenbinding door de topper met Nulandia in een waar spektakelstuk met 5-2 naar zich toe te trekken. Trainer Giel van Orsouw: "We hadden ons huiswerk gedaan, we wisten dat Nulandia goed kan ballen. Daar anticipeerden we op." Al snel was het good-old Younesse Ettahouri die 1-0 maakte en even later tekende Bilal El Ghazi met een fraaie stift voor 2-0. Een strafschop zorgde voor nieuwe spanning. Geert Korsten rondde af vanaf de stip: 2-1. Mike van Lokven kreeg echter tweemaal geel waardoor de bezoekers al voor de pauze met een man minder stonden. Vlak voor de pauze was het Danny Laukes die met een geweldig schot richting verre hoek de 3-1 vastlegde. Toch was het niet gelopen want met een man minder voerde Nulandia daarna de druk op. Na een prima actie over rechts via Benji was het echter opnieuw El Ghazi die in de omschakeling profiteerde en 4-1 maakte. Van Orsouw: "Nulandia bleef daarna echter voetballen en dat sierde ze." Het was Tom van de Ven die met een hakbal 4-2 maakte maar het slotakkoord was voor Ettahouri die met een fraaie individuele actie de eindcijfers vastlegde: 5-2. De routinier wipte een bal over een Nulander heen en haalde daarna verwoestend uit.

Cito - NLC'03 0-1
Wederom was het Cito dat de bovenliggende partij was maar de beste kansen waren voor de rust wel degelijk voor NLC'03. De bal ging er echter vooralsnog niet in. Na de pauze ging Cito nog meer aandringen. Bij vlagen lieten de Ossenaren weer fraaie staaltjes zien. Vijf minuten voor tijd viel de goal echter aan de andere kant. De twee invallers deden het. Willem Verlinden gaf de voorzet en Mark Koopmans rondde vanaf een meter of zestien beheerst af: 0-1. Daarna ging Cito va-banque spelen en kraakte NLC'03 aan alle kanten. De Ossenaren raakten nog de lat en een paar keer ontstonden er hachelijke situaties. De bal ging er echter niet meer in. Cito-trainer Yavuz Demirci: "De eerste helft speelden we echt slecht vandaag. We waren te gehaast. Daarna waren we een stuk beter. De tegenstander speelt defensief, graaft zich in. Ook wordt er constant gevlagd voor buitenspel. Dan komt er ineens een goal uit het niets. Wij schieten tegen de lat of er ligt weer net iemand voor. Het is gewoon lastig."

FC Uden - SCMH 0-2
In de luwte van het geweld in Oss sluipt SCMH met wekelijkse zeges door de vierde klasse H heen. Ook op De Vlasakker bij FC Uden toonden de mannen uit Mariaheide zich de beste ploeg. Trainer Fred Donkers: "We scoren te weinig anders winnen we veel verder. Ik denk dat we duidelijk de betere waren. Een veel betere veldbezetting vooral." Het duurde best lang voordat de gasten scoorden. Er werden flinke kansen om zeep geholpen. Donkers: "Zaak is dan dat je niet in paniek raakt. Dat deden we goed." Uiteindelijk was het Paul Daandels die met het hoofd scoorde op aangeven van Koen van Asseldonk: 0-1. Na de pauze was het Mike Linders die na een minuut of tien de wedstrijd besliste: 0-2. Daarna had SCMH nog mogelijkheden zat maar het bleef bij 0-2. De groen-witten zijn nu echter wel alleen koploper.

VOW - WEC 1-2
VOW had het voetballend zwaar tegen een kwalitatief beter WEC dat via Mark van Os al snel op 0-1 kwam. De man van de assist heette Elmo Kuijpers. De gastheren deden er alles aan en kwamen op gelijke hoogte toen Sander Vos een actie in huis had die Pim van Riel in staat stelde te scoren: 1-1. Net voor rust kwam het betere WEC terecht weer voor. Steef Rovers rondde af: 1-2. Daarna verzuimde WEC na de pauze verder weg te lopen. Tot ergernis van de bezoekers werd er verschillende keren gevlagd voor buitenspel terwijl dat op zijn minst zeer dubieus was te noemen. Vlak voor tijd dan toch nog een dikke kans voor het veel met lange ballen werkende VOW. Van Riel kwam net een teen tekort om een keiharde voorzet binnen te tikken.

Festilent - Vorstenbossche Boys 5-0
Het werd uiteindelijk de Joeri Cuppen One Man Show in Zeeland. Festilent was veruit de betere ploeg in het duel met de bezoekers uit Vorstenbosch die probeerden met een verdedigende tactiek tegengas te geven. Jochem Fleuren zorgde al snel voor 1-0 maar daarna verzuimden de gastheren door te drukken. Vlak na de pauze kregen de bezoekers een kans maar de onderkant van de lat redde Festilent. Daarna brak de show van de jonge spits Cuppen aan. Liefst vier keer scoorde de talentvolle aanvaller waardoor Festilent uiteindelijk met 5-0 won in een ongelijk duel.

FC De Rakt - Avesteyn 1-1
Bij Avesteyn baalde men na afloop. Trainer Hugo van de Sande: "Dit gelijke spel voelt als een nederlaag." Toch was de eerste helft niet eens zo gek van FC De Rakt dat aardig in de wedstrijd bleef. De thuisploeg kwam na een kwartier zelfs met 1-0 voor. De bezoekers hadden het in die fase lastig met het taaie spel van de Udenaren. Na de pauze zorgde Rens van Vugt echter al snel voor 1-1 en werd het vervolgens eenrichtingsverkeer. Stan de Laat kreeg wel vier dikke kansen namens de gasten en ook Martijn Swartjes had moeten scoren. FC De Rakt overleefde echter op karakter.

1. SCMH 4-12
2. FC Schadewijk 4-10
3. Festilent 4-9
4. Nulandia 4-9
5. Avesteyn 4-8
6. RKKSV 4-8
7. WEC 4-7
8. NLC '03 4-5
9. Maliskamp 4-4
10. FC De Rakt 4-4
11. Vorstenbossche Boys 4-3
12. Cito 4-0
13. VOW 4-0
14. FC Uden 4-0

Afbeelding
FC De Rakt - Avesteyn (Foto's: Ad van Dooren)
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant