WHV - Toxandria.

5G: Eerste nederlaag Gassel en WHV, Estria alleen aan kop na monsteroverwinning op Ruwaard

Voetbal 960 keer gelezen

Gassel liep voor het eerst dit seizoen in de vijfde klasse G tegen een tegendoelpunt aan en daardoor ook gelijk tegen de eerste nederlaag. VIOS'38 won in Gassel met 0-1. Estria gaat nu alleen aan kop na de vierde overwinning op rij. Op bezoek bij Ruwaard werd het maar liefst 1-11.

De selectie van Gassel.

Estria was een paar maten te groot voor de Osse ploeg. "WHV is een voetballend sterk team, met jonge en gretige spelers en veel positiewisselingen. Met Ivo Rossen loopt er ook een kanjer in de gelederen", aldus Ruwaard-trainer Ger Romeijnders. Trainer/speler Rossen scoorde zelf één keer en zag Jordy Hurkens er vier maken. Ook Jeroen Peeters (twee), Roel van de Bogaert (twee), Jaimy van Eck en Bart Cruisen scoorden.

WHV - Toxandria 1-2
WHV heeft de eerste nederlaag geleden. Thuis tegen Toxandria werd het na een spannende wedstrijd 1-2 in het voordeel van de gasten uit Rijkevoort. In de eerste helft voetbalde WHV niet best maar ondanks dat kreeg het wel de beste kansen. Het was echter Toxandria dat na 41 minuten op voorsprong kwam door Melvin van Lankveld. Na rust was WHV de betere ploeg en zette Toxandria onder druk en de kansen werden goed voorbereid maar het vizier stond niet op scherp. Uiteindelijk was Yorick van de Rakt die de terechte gelijkmaker maakte. Hierna kon het alle kanten en het was duidelijk dat de ploeg die scoorde de winnaar zou worden in deze spannende wedstrijd. WHV was er een paar keer dichtbij en ook Toxandria liet zich zien met enkele goede kansen. Uiteindelijk was het Toxandria die in de 86ste minuut de beslissing forceerde. Twan Dekkers scoorde met een bekeken schuiver de 1-2. WHV probeerde het nog wel maar de tijd was tekort om de gelijkmaker te forceren.

Odiliapeel - VCO 3-1
Odiliapeel hield aan het thuisduel met VCO drie punten over. Dankzij twee goals van Luuk van der Pol en eentje van Hans Adam werd de formatie uit 't Oventje met 3-1 verslagen. De gasten waren via Raaijmakers wel op voorsprong gekomen.

SCV'58 - Astrantia 2-4
Astrantia won voor de tweede keer op rij. SCV'58 werd met 2-4 verslagen. Na een kwartier voetballen schoot Dennis Simons een vrije trap in de verre hoek. Een kwartier later verdubbelde Bram Goossens de score op een pass van Thijn Fransman. Vijf minuten voor rust kopte Tim Sengers de bal onfortuinlijk achter zijn eigen keeper Antal. In de eerste helft moesten de mannen uit Middelaar beide backs, Jos Lemmen en Bart Derks, wisselen na blessures. Ook na rust bleef Astrantia het beste van het spel hebben en dit leidde tot nog twee doelpunten. Na een goede aanval over links schoot Hans Kroon de 1-3 binnen. Rond het uur schoot  Fransman de vierde goal achter de Velpse doelman. Een kwartier voor tijd maakte SCV'58 haar tweede goal na een onzorgvuldigheidje aan Middelaarse kant. De overwinning kwam echter niet meer in gevaar. Door deze overwinning stijgen de geel-zwarten naar de vierde plaats op de ranglijst.

GVV'57 - De Willy's 4-2
Jeroen Denissen, trainer van De Willy's vond het een gelijkopgaand duel waarbij de gelukkigste ploeg heeft gewonnen. "Voetballend was het van onze kant niet goed genoeg. Wel veel wilskracht getoond door twee keer van een achterstand terug te komen. Helaas lukte dat geen drie keer. Het waren persoonlijke foutjes die ons de das omdeden."