Voor de wedstrijd SIOL - Ulysses. (Foto: Twitter SIOL)

4G: Constantia wint topper van SDDL, Herpinia en SES halen hard uit in derby's

Voetbal 2.089 keer gelezen

Constantia won vandaag de topper van SDDL met 2-0. Herpinia is door de ruime derbywinst (0-6) op OKSV tweede in de vierde klasse G, gevolgd door Achates dat met 1-2 won bij Heijen. SES deed vandaag in een andere derby Juliana Mill veel pijn: 0-5. Ulysses won tegen de verhouding in met 0-1 van SIOL. Een grote uitslag bij Achilles Reek tegen HBV: 5-1. Vijf doelpunten vielen er bij SV Milsbeek - DSV: 3-2.

Constantia - SDDL 2-0
Er stond veel op het spel vanmiddag in Wanroij. Wie won zou de eerste plaats bezetten in de vierde klasse G? De eer was voor Constantia. Met 2-0 won het thuis tegen SDDL. Trainer Antwan van Rijn van de Demenaren vond dat Constantia effectiever in de afronding was. "Het veldspel en de kansenverhouding waren in evenwicht." Met zestien punten uit zes wedstrijden is Constantia goed begonnen in de race naar de titel dit seizoen. Volgende week speelt het eveneens een belangrijke wedstrijd. Als het team tegen VV Achates verliest, dan komt datzelfde Achates gelijk in punten te staan.

Juliana Mill - SES 0-5
Vandaag stond een ware derby op het programma in Mill: Juliana Mill - SES. De pot leverde de thuisploeg echter een flinke kater op. Met maar liefst 0-5 walste SES over zijn buurman heen. Na een half uur was de wedstrijd al gespeeld. SES had er toen al drie in liggen. De twee latere goals vielen na de theepauze. Voor SES scoorden Melvin van den Elzen, Gijs Bens, Sebe van Huisseling, Niek Nooijen en Don Straatman. Door de overwinning schiet het team Juliana Mill voorbij op de ranglijst en staat het op een zesde plek.

OKSV - Herpinia 0-6
Herpinia had zondag weinig moeite met OKSV. De thuisploeg -waarbij veel spelers ontbraken met blessures- werd op eigen veld kansloos met 0-6 aan de kant gezet. Ook Herpinia-trainer Frank Kuster miste een vijftal krachten maar zag bij deze wedstrijd weer wat geblesseerde spelers terugkomen, al kwamen ze nog niet in actie. Verder liet de Bossche trainer deze wedstrijd A-junior Mike Janssen debuteren. Jelco Danen was met drie goals de meest opvallende speler. Luuk Rosmalen maakte er twee, Rick Staassen zette de 0-3 op het scorebord. Herpinia-trainer Frank Kusters: "We waren vanaf het begin heer en meester en hebben dikverdiend gewonnen. Ik had wel meer strijd verwacht van OKSV. Wij hebben vandaag mooie goals gemaakt en we blijven bovenin meedraaien."

SIOL - Ulysses 0-1
Ondanks vele kansen heeft SIOL vandaag verloren van Ulysses. Het werd 0-1 in Katwijk. In de eerste helft kreeg SIOL zelfs een penalty. Deze trof geen doel omdat doelman Sven Rietveld de grote man bij de Megenaren was en onder andere deze penalty keerde. "Sven heeft voor ons vandaag de punten gepakt", aldus Ulysses-trainer Sander Janssen. Na 47 minuten zorgde Bernd van de Camp met een benutte penalty voor de enige treffer van de wedstrijd. "We hebben vandaag drie punten gestolen maar deze overwinning smaakt des te lekkerder."

Heijen - Achates 1-2
De Limburgse derby Heijen - Achates stond vandaag op het programma. In de opstelling van Heijen vond een wijziging plaats ten opzichte van vorige week, een opvallende. Vorige week maakte Jorick Roelofs zijn debuut, de 15-jarige doelman. Vandaag keerde Marco Lamers weer terug. En dit had zomaar zijn vader kunnen zijn, Lamers is namelijk afgelopen week 41 geworden. Desondanks de wijziging kreeg Heijen vandaag meer doelpunten tegen dan vorige week. Tweemaal vond Achates (Damien Matulessy en Jeroey Lekatompessy) het net waardoor het binnen een uur 0-2 stond. Tien minuten voor tijd wist Heijen het nog spannend te maken, René Reijnen scoorde nog de 1-2. De gelijkmaker viel echter niet meer. Door de overwinning klimt Achates naar een derde plek.

Achilles Reek - HBV 5-1
Achilles Reek haalde uit tegen HBV. In de eerste helft leverden goals van Menno Meijer (1-0), Mathijs van de Steen (2-0) en Jeroen van Sonsbeek de 2-1 op. In de tweede helft breidden Rob van der Wijst, Menno Meijer en Luuk Nelissen de voorsprong uit naar 5-1. "In de tweede helft hadden we een duidelijk overwicht", aldus Achilles Reek-trainer Marco Benneheij. "We hebben ruim gewonnen, maar de uitblinkers waren onze centrale verdedigers Niek van Heck en Mathijs." De komende weken speelt Achilles Reek wedstrijden tegen DSV, SV Milsbeek en OKSV.

SV Milsbeek - DSV 3-2
DSV heeft het tij nog niet weten te keren. Ook tegen Milsbeek werd vandaag verloren. Met 3-2 ging het team ditmaal ten onder. Het betekent het vijfde verlies op rij voor de ploeg uit Sint Anthonis. Trainer Steef Peters baalde ontzettend na de nederlaag. ''De laatste weken hebben we genoeg kansen gehad om punten te pakken. De pest is dat we veel te gemakkelijk en ongelukkig tegengoals krijgen. Op cruciale momenten scoren we zelfs niet. Het zit ook niet echt mee. Wedstrijden als deze win je gezien de krachtsverhoudingen normaal gesproken gewoon. De gifbeker moet kennelijk helemaal leeg.'' Stijn van den Broek scoorde de twee goals voor DSV.