Olympia'18 won van Hapse Boys
Olympia'18 won van Hapse Boys Foto's Olympia Bas Delhij, Foto's DAW Ingrid Willems

3D: Volkel blijft stevig aan kop, Boekel Sport heeft het hoofd niet bij voetbal

Voetbal 3.280 keer gelezen

Volkel behaalde een keurige 0-3 zege bij Handel en blijft de fiere koploper in 3D. Boekel Sport had het hoofd totaal niet bij het voetbal staan en dat had zijn reden. Wie heeft het elixer voor de rem op de vrije val van Berghem Sport dat weer diep door het stof ging ditmaal in Laarbeek bij Sparta'25. DAW won stiekem in de slotfase op het schier onbespeelbare De Biescamp in Geffen.

Vooraf werd nog overwogen om de wedstrijd af te gelasten. Na twee wedstrijden die dag was het hoofdveld eigenlijk niets meer wat op een voetbalveld leek. Trainer Rob van der Ven van DAW: "We zijn het veld opgelopen en inderdaad nog overwogen om het af te gelasten, maar we liggen al achter en wilde toch voetballen." Nooit Gedacht kwam in de 21e minuut op een 1-0 voorsprong door de koud ingevallen Tijs van der Pas voor de geblesseerde Ken Bissels. De bezoekers speelde niet goed in die fase en leden veel balverlies. Na rus kantelde het duel. In de 50e en 53e minuut scoorde Robber Knipping en Bart Vos (intikker aan de tweede paal uit een voorzet van Mark Megens) en werd de stand 1-2. DAW kreeg dikke kansen op 1-3 maar liet dat na. Uit het niets kwam Nooit Gedacht op 2-2 zeven minuten voor tijd. Het laatste woord was echter voor JO-19 speler Siem van Merwijk die als invaller de winnende scoorde in de 90e minuut.

Olympia'18 - Hapse Boys 3-0
Een ware derby stond vandaag op het programma in Boxmeer. Olympia'18 kreeg Hapse Boys op bezoek. Voorafgaand waren dan ook supporters die voor de nodige sfeer zorgden door wit-blauwe rook over het veld te verspreiden. Vuurwerk kwam in de eerste helft dan ook alleen van Boxmeerse kant. Olympia nam het initiatief. Na veelvuldig aandringen kwam de ploeg op een 1-0 voorsprong door Mustafa Yilmaz. Ook de 2-0 viel nog in de eerste helft. Een keurige vrije trap van Okki van Dalen wordt afgerond door Douwe Zwaan. Na de rust leek de wedstrijd te kantelen, maar Haps was onfortuinlijk. Tweemaal raakte men de paal en één goal werd afgekeurd door buitenspel. Spannend weet Haps het verder niet meer te maken. Kort voor tijd beslist Olympia de wedstrijd definitief door een geweldige goal van Okki van Dalen die met een halve omhaal de 3-0 binnen schiet. Daarmee bekroond de 21-jarige middenvelder een prima wedstrijd. ''Ik kreeg de bal achter mij en probeerde deze achter de keeper te krijgen. Dat lukte, volgens mij zag het er wel acrobatisch uit'', vertelt de bescheiden Van Dalen. ''In de eerste helft was de wedstrijd eigenlijk al beslist, al kreeg Haps aan het begin van de tweede nog wel kansen om terug te komen. Gelukkig hadden ze pech.'' Door de overwinning stijgt Olympia naar de zevende plaats. Haps moet het doen met een karige dertiende plaats, maar het team loopt moet nog twee wedstrijden inhalen.

Excellent - Boekel Sport 5-0
Bij Boekel Sport stond het hoofd niet naar voetbal wist trainer John Elbers Kliksport te melden. Dit had verband met het overlijden van bestuurslid Harrie van de Rijt die totaal onverwachts overleed. Excellent heeft de tweede overwinning van het seizoen geboekt tegen Boekel Sport. Liefst 5-0 werd het in Oploo. Door de overwinning springt Excellent over Boekel Sport heen op de ranglijst. Doelpunten werden gemaakt door Bart van Duynhoven, Stefan Broeks, Frans Cuppers en tweemaal Chris van Duynhoven. Trainer John Janssen kon niet anders dan tevreden zijn. "Maar we hadden ook iets goed te maken ten opzichte van vorige week." Toen werd met 2-0 van koploper Volkel verloren.

Nijnsel/TVE Reclame - Vianen Vooruit 1-2
Nijnsel heeft een dure nederlaag geleden tegen Vianen Vooruit. De tweede plaats lonkte maar door de nederlaag moet Nijnsel genoegen nemen met een vierde plaats. Vianen is logischerwijs een stuk contenter met de overwinning. Trainer Niels Voet zag zijn ploeg op 2-0 komen door Thomas van de Sanden uit een voorzet van Mick Boogaard en Rik Willemsen die een vrije trap van Wout van de Wiel binnen knikte. ''We hadden de wedstrijd op slot kunnen gooien door de 3-0 te maken, toen Nijnsel aan het eind van de wedstrijd nog de 1-2 maakte werd het nog spannend. Uiteindelijk blij met de drie punten!''

Stormvogels'28 - Vitesse'08 1-1
Nog een derby in de regio. In Siebengewald kwam Gennep op bezoek. De ploegen hielden elkaar echter in evenwicht. Door het puntverlies van Stormvogels'28 klimmen Vianen Vooruit en Olympia'18 op de ranglijst ten kosten van de ploeg uit Siebengewald. In de onderste regionen neemt Vitesse'08 verder afstand van de laatste plaats door het punt.

Sparta'25 – Berghem Sport 6-0
Het is kommer en kwel bij de ploeg uit Berghem. Maar liefst dertien goals in drie wedstrijden kreeg de Berghemse doelman om de oren. Trainer Dennis Kroes: "Ik snap er niets van we hebben nagenoeg hetzelfde team als vorig seizoen en toch overkomt ons dit. Vandaag was het na vijf minuten al raak en breekt er iets in de ploeg. Dit moet snel veranderen. We hebben een overwinning nodig zodat we er weer in geloven."

Handel – Volkel 0-3
De ploeg van trainer Tom van Dalen van Volkel blijft fier aan kop. Vandaag werd er met 0-3 gewonnen bij Handel. Een wedstrijd met een leuk tintje. Bij Handel is Tom Jacobs trainer en die stond afgelopen seizoen nog bij Volkel onder de lat. Vandaag was hij met Handel schier kansloos tegen een ontketend Volkel. Rob Manders van Handel kreeg de kans om de score te openen, maar schoot naast. Uit de tegenstoot kwam Volkel via Bram van der Locht op 0-1. Ruud Verstegen bepaalde de 0-2 ruststand nadat hij met een lage schuiver een foutje in de Handel defensie afstrafte. Na rust viel er nog een treffer hij kwam van de voet van Robin van Cuijk nadat hij met een halve draai genadeloos uithaalde. Een treffer voor op een tegeltje heet dat dan.