Edwin Huibers (links) in actie namens Blauw Geel'38. (Foto: Peter Kuijpers)
Edwin Huibers (links) in actie namens Blauw Geel'38. (Foto: Peter Kuijpers) Foto: Peter Kuijpers

Edwin Huibers heeft zijn draai gevonden bij Blauw Geel'38/Jumbo

Voetbal 2.745 keer gelezen

VEGHEL – Edwin Huibers (25) begon zijn voetballoopbaan bij Berghem Sport. Dat duurde niet lang voor hij op achtjarige leeftijd naar FC Den Bosch vertrok en later naar FC Oss. Een kapotte kruisband werd een noodstop in zijn carrière. Huibers belandde weer terug op zijn roots in Berghem. Via O.S.S.'20 en DESO kwam hij op voorspraak van trainer Niels van Casteren naar Blauw Geel'38. Begon redelijk, maar inmiddels de man waar iedereen smachtend naar uitkeek, na zijn heupblessure.

Door: Peter Kuijpers

In zijn herstelperiode bij Berghem Sport kwam hij als junior al snel in het eerste team waar Frank Brands de trainer was destijds. Huibers: "Klopt, Frank zette mij op de rechtshalf positie in het eerste en later zelfs nog kort centraal achterin. Had die tijd vaak een dubbel weekend zowel bij A1 als het eerste" Een kruisbandletsel houd je een jaar uit de opstelling, een vervelende ervaring. "Dat is het zeker. Ik herinner met de wedstrijd nog goed. We speelden met de jeugd van TOP-Oss tegen NEC en had Navarone Foor tegen, die nu bij Vitesse speelt. Hij draaide weg en ik hoorde mijn band knappen. Het was op heel slecht kunstgras daar. Na mijn herstel vroeg Niels me voor DESO daar heb ik een paar jaar gespeeld en tussendoor nog een paar seizoenen bij O.S.S.'20 geweest om daarna weer naar DESO terug te keren."

Succesvolle periode
De overgang naar het inmiddels teloor gegane eerste team van DESO was een gespreid bed. De goede periode van de Ossenaren die ze bijna rechtstreeks naar de Hoofdklasse bracht. Huibers vervolgt: "Het was inderdaad een succesvolle periode. We speelden toen tweede klasse en draaide lekker in de beker. We wonnen van Hoogeveen en gingen er later uit tegen Cambuur. Dat waren leuke hoogtepunten. Dat jaar werd ik ook als centrale verdediger verkozen tot beste speler van de tweede klasse, het kon niet op." De sores die de Ossenaren nu is overkomen heeft Edwin niet meer meegemaakt. "Dat klopt, toen ik terug kwam van O.S.S.20 bij DESO ben ik wél gedegradeerd met ze, dat was weer minder."



Huibers nog in zijn tijd bij DESO met achter hem UDI'19 speler Dick Smits (Foto Ad Megens)

Vertrouwen
Dan volgt uiteindelijk de overgang naar Blauw Geel'38 en is verrast dat Niels van Casteren hem niet was vergeten. "Dat zeker. Ik had het niet verwacht dat hij me zou vragen voor de Derde Divisie. Ik heb er ook niet te lang na over hoeven te denken." Van de eerste wedstrijddag een basisplek. Speelde goed in zijn taak, maar werd met de week beter. Huibertje groeide in het team. "Ja, dat is waar. Dat voelde ikzelf ook, maar dat is altijd wel zo geweest bij mij. Als ik het vertrouwen krijg van de trainer en teamgenoten, dan is dat goed voor mijn zelfvertrouwen." Ambities voor een andere positie zijn er niet. "Nee, ik voel met goed en ik merk dat ik nog steeds stappen maak op de rechtsachter plaats. Het verschil van Derde Divisie en Hoofdklasse is heel erg groot. Als je een kansje weggeeft wordt er onmiddellijk gescoord."

Basisplek
Huibers werkt in Heesch bij Van Munster Recyclers BV. "Waar ik werk is een ander tak van het bedrijf en heet Reisswolf Archiefvernietiging. Daar werk ik als verkoper binnendienst. Het is leuk werk en te combineren met voetballen." Zondag uit bij OFC had-ie weer een basisplek: "Het is fijn om het vertrouwen te krijgen van de trainer en dat dan te benutten. "Ik heb een sterke wedstrijd gespeeld. We hebben als team tot de laatste minuut geknokt om de punten binnen te halen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant