Afbeelding

4H: Het stikt weer van de knallende affiches.....

Voetbal 584 keer gelezen

OSS/UDEN/MEIJERIJSTAD| Het is de vraag of er zondag gevoetbald kan worden vanwege het weer maar indien dat het geval is dan staan er in de vierde klasse H als vanouds weer enkele knallende affiches op de rol. Door de geografische liggingen van de clubs zijn er zoals altijd ook weer een paar derby's.

 Festilent    -     FC Uden     
FC Uden moet punten halen maar of Festilent nu de uitgelezen tegenstander is om dat snel voor elkaar te krijgen is nog maar de vraag. Normaal gezien is Festilent veruit de favoriet. De Zeelanders hebben vooral voorin aardig wat kwaliteit maar zullen op de hoede moeten zijn voor een Udense counter.

Nulandia    -     NLC '03     
Nulandia lijkt nu toch eindelijk wat structureler op stoom te komen. Aanvankelijk was het wat wisselvallig maar al in de derby met Kruisstraat toonden de geel-zwarten veerkracht en afgelopen zondag was men bij Avesteyn enorm onder de indruk van het team van trainer Koen Wissing. NLC'03 weet dus wat men kan verwachten maar aan de andere kant is het team uit Lith gespecialiseerd in het dichthouden van een defensie.


 FC Schadewijk    -     FC De Rakt     
Op papier wordt dit een prooi voor Schadewijk maar de praktijk is vaak anders. FC De Rakt moet punten halen maar de Ossenaren zullen zich ook willen revancheren voor de zeperd in Mariaheide waar men tegen tien man nog een 1-3 voorsprong weggaf. Men zal er van leren maar deze twee punten zijn definitief weg.


 SCMH    -     RKKSV     
Het is belangrijk voor SCMH dat er nu weer wordt gewonnen want de laatste weken komt er nog maar weinig bij nadat men als een komeet was gestart. Natuurlijk gaf de late gelijkmaker tegen Schadewijk alles en iedereen een boost maar toch zijn er snel meer punten nodig. Bob van de Berg werd uit het veld gestuurd vorige week en is dus automatisch geschorst.


 Vorstenbossche Boys    -     Avesteyn     
Een leuke derby in Vorstenbosch. De lokale helden zijn namelijk de laatste weken goed bezig terwijl Avesteyn meer kwaliteit heeft maar juist wat meer moeite lijkt te hebben met het naderen van de kerstdagen. Het wordt daarom interessant om te zien hoe de twee teams momenteel met elkaar clashen. Kan Vorstenbosch ook hier een resultaat halen? Of kan Avesteyn het voetballende overwicht uitbuiten?


 VOW    -     Cito     
Gezien de ranglijst liggen hier eindelijk weer wat mogelijkheden voor VOW om punten te halen, misschien zelfs de eerste zege van het seizoen. Alleen is Cito veel sterker dan de standenlijst doet vermoeden. Helemaal nu men versterking heeft gekregen uit de contreien van Litouwen. Dat wordt dus weer een lastige middag van VOW maar wie weet. Het kan toch niet zo zijn dat VOW de eerste seizoenshelft gaat afsluiten zonder een enkele overwinning?


 WEC    -     Maliskamp     
WEC rules, De mannen uit Eerde en Wijbosch zijn al tijden bezig om gestaag beter te worden en dat proces zet zich dit seizoen onverminderd voort. Een beetje kijker zag het vorig jaar al aankomen maar dat WEC nu zelfs bovenaan staat in deze klasse: dat hadden weinigen verwacht. Misschien alleen Sjaak Pijnenburg. Maar zoals we vorige week al schreven: bovenaan staan betekent een andere druk. Dat zal men zondag ook weer voelen als Maliskamp op de koffie komt. WEC-trainer Bas van de Veerdonk zal er klaar voor zijn, hopelijk zijn manschappen ook. Er moet gewonnen worden door WEC, niet meer en niet minder.

1. WEC 10-23   
2. Nulandia 10-22
3. Festilent 10-22   
4. FC Schadewijk 10 -21         
5. SCMH 10-16        
6. Avesteyn 10-15         
7. RKKSV 10-15      
8. Maliskamp 10-14        
9. NLC'03 10-13      
10. Vorstenbossche Boys 10-10        
11. Cito 10-9      
12. FC Uden 10-9    
13. FC De Rakt 10-8        
14. VOW 10-1   

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant