4G: SDDL nieuwe koploper; Achilles Reek blijft stunten, vier goals Paul van Lith | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/oss
(archieffoto Ulysses)
(archieffoto Ulysses)

4G: SDDL nieuwe koploper; Achilles Reek blijft stunten, vier goals Paul van Lith

  •   keer gelezen   Voetbal

SDDL gaat de winterstop in als trotse koploper van de vierde klasse G. De Demenaren wonnen de topper én derby tegen Herpinia met 1-0. Achilles Reek won vandaag met 0-1 bij SIOL en bezet samen met Constantia de tweede plek. De mannen uit Wanroij mogen nog wel twee duels inhalen. De derde wedstrijd die doorging was die tussen Ulysses en Achates: 5-2.

Volgens Herpinia-trainer Frank Kusters was zijn ploeg ondanks het gemis van vier basisspelers in de eerste helft de bovenliggende partij. Na rust kreeg SDDL de betere kansen en zou een gelijkspel gezien de spelverhoudingen terecht zijn geweest, aldus de Bosschenaar. Kusters vond ook dat SDDL een rode kaart verdiende en baalde helemaal van de late goal van Daan Klievink. In de extra tijd scoorde de spits de enige treffer van de wedstrijd. Herpinia had in de 58ste minuut al gescoord, maar die treffer van Rick van Griensven werd afgekeurd. "Zuur dat we in de slotfase verliezen", aldus Kusters. "In de tweede helft van de competitie gaan we ervoor zorgen dat we bij de eerste vier gaan eindigen."

SIOL - Achilles Reek 0-1
Achilles Reek sloeg op bezoek bij SIOL drie minuten voor tijd toe. Mathijs van de Steen kopte een voorzet van Luuk Nelissen tegen de touwen. "Het was een gelijkopgaande wedstrijd en een gelukkige overwinning van ons. Een mooie teamprestatie met twee geweldige reddingen van keeper Rob Linders. De winst voelt wel lekker, we staan al op 22 punten. Nog steeds degraderen kan niet meer", aldus een gelukkige trainer Marco Benneheij.

Ulysses - Achates 5-2
De eerste helft van Ulysses tegen Achates was volgens Ulysses-trainer Sander Janssen zwaar onder de maat. In de tweede helft liepen de Megenaren uit naar een geflatteerde 5-2 winst. Cas van de Camp en Paul van Lith zetten de 2-0 op het scorebord, waarna Achates een rode kaart kreeg. Verrassend kwamen de gasten ondanks tien man terug tot 2-2. Van Lith besloot toen tussen de 78ste en 90ste minuut drie keer te scoren en de eindstand op 5-2 te bepalen."

Vierde klasse G:
1. SDDL 11-24
2. Constantia 9-22
3. Achilles Reek 11-22
4. Ulysses 10-21
5. Herpinia 10-20
6. SES 10-19
7. Juliana Mill 10-19
8. Achates 10-14
9. DSV 10-13
10. SV Milsbeek 9-10
11. SIOL 11-8
12. HBV 9-5
13. Heijen 9-2
14. OKSV 9-0

Meer berichten