Vianen Vooruit liet de zege glippen bij DAW in Schaijk
Vianen Vooruit liet de zege glippen bij DAW in Schaijk Foto's Ingrid Willems

Veel afgelastingen in 3D, Olympia'18 haalt uit tegen Nijnsel

Voetbal 1.716 keer gelezen

Vier van de zeven duels werden afgelast in de derde klasse D. Handel heeft inmiddels een fikse achterstand opgelopen. De ploeg van trainer Tom Jacobs heeft pas acht wedstrijden gespeeld en moet dus in 2018 vol aan de bak. Bij Volkel staan de spitsen al sinds 5 november droog. Vanmiddag thuis tegen Berghem Sport bleven de armen na de 0-0 opnieuw  omlaag van de getrouwen.

Trainer Tom van Dalen vindt het jammer, maar wil er niet te zwaar aan tillen. "We hebben wel gescoord dat was in de beker tegen Stiphout Vooruit, maar inderdaad niet voor de competitie. Het moet geen 'dingetje' gaan worden. Dat zie je aan de spelers die de bal nog eens extra goed willen leggen in kansrijke positie, terwijl je sommige ballen vanmiddag gewoon direct moet raken. Het was met fase te rommelig en niet goed. Stijn van Cuijk ramde nog de paal, maar daar bleef het bij."


Olympia'18 - Nijnsel 5-1
Het Boxmeerse Olympia'18 sloot 2017 af met een klinkende overwinning op Nijnsel. De ploeg van trainer Wil Beijer maakte echter wel een valse start want de bezoekers kwamen vroeg aan de leiding uit een strafschop. Douwe Zwaan herstelde de schade met een vlotte gelijkmaker. Okki van Dalen schoot Olympia op voorsprong en zorgde voor de pauze ook voor de 3-1. Na rust was het pleit snel beslecht. Stan Claassen en Mustafa Yilmaz bouwden de score binnen een kwartier uit naar 5-1. Daarbij bleef het in Boxmeer. Trainer Wil Beijer was tevreden. "Ik heb de jongens de complimenten gemaakt omdat ze het spel geconcentreerd gespeeld hebben. We staan nu op een mooie vierde plaats, maar we hadden wel wat meer punten moeten hebben. We gaan ons spel na de winterstop verder uitbouwen."



DAW – Vianen Vooruit 2-2
Trainer Niels Voet zei het eerder deze week al dat hij zijn ploeg niet kansloos achtte in Schaijk. En dat kwam uit en vertrok Vianen Vooruit met een puntje van D'n Heuvel. Aanvoerder Rick Willemsen van Vianen Vooruit zal een slechte zondagavond hebben. Hij miste bij 2-2 in de 88e minuut een strafschop die door DAW-doelman Rick van Aalst werd gepareerd. De eindstand was al met de rust bereikt. Vianen Vooruit kwam op een 0-2 voorsprong waar Corik Megens (kopbal naar 1-2) en Rick Reijs (heerlijke vrije trap) de 2-2 binnen kegelde. In de tweede helft gaven de ploegen elkaar weinig toe. Trainer Rob van der Ven van DAW: "Eigenlijk was de 2-2 een prima verhouding. We gaven elkaar weinig toe. Gelukkig werd de strafschop door Rick gestopt en houden we nog één puntje over. We gaan kerst en nieuwjaar vieren en starten op 9 januari met de voorbereiding."

Derde klasse D:
Volkel - Berghem Sport 0-0
Boekel Sport - Sparta'25 Afg.
Nooit Gedacht - Stormvogels'28 Afg.
Hapse Boys - Vitesse'08 Afg.
Olympia'18 - Nijnsel/TVE 5-1
Handel - Excellent Afg.
DAW - Vianen Vooruit 2-2

1. DAW 11-24
2. Sparta'25 10-23
3. Volkel 10-20
4. Olympia'18 11-16
5. Nijnsel/TVE 11-14
6. Vianen Vooruit 10-13
7. Handel 8-12
8. Stormvogels'28 9-10
9. Nooit Gedacht 9-9
10. Berghem Sport 11-9
11. Hapse Boys 9-8
12. Boekel Sport 9-8
13. Excellent  10-8
14. Vitesse'08 10-8

Programma voor 28 januari
Vianen Vooruit-Nooit Gedacht
Stormvogels'28-Olympia'18
Nijnsel/TVE-Handel
Volkel-Boekel Sport
Vitesse'08-DAW
Berghem Sport-Hapse Boys
Excellent-Sparta'25

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant