FC Oss-trainer Klaas Wels, Koen van der Biezen en directeur Peter Bijvelds. (Foto: FC Oss media)
FC Oss-trainer Klaas Wels, Koen van der Biezen en directeur Peter Bijvelds. (Foto: FC Oss media)

Koen van der Biezen tekent contract bij FC Oss: 'Voor mij is de cirkel nu rond'

Voetbal 2.599 keer gelezen

OSS | Koen van der Biezen maakt de overstap van het Duitse Paderborn 07 naar FC Oss. De 32-jarige aanvaller heeft zijn contract bij de club uit de Derde Bundesliga-club laten ontbinden en zet in Oss een krabbel onder een verbintenis voor een half jaar. Daarin is een eenzijdige optie voor een extra seizoen opgenomen.

Na de blessures van Erik Quekel, Lesly de Sa én Thijs van Pol was er werk aan de winkel voor Peter Bijvelds. Hij kwam uit bij de Nulandse spits die hij eerder op het oog had. Van der Biezen had in Paderborn minder uitzicht op speelminuten, maar is nog topfit. "Ik wil mijn contract niet zomaar uitzingen. Ik wil spelen en FC Oss zocht nog een spits", laat de aanvaller weten. "Dus één en één is twee. Voor mij is de cirkel nu rond. Ik heb lange tijd bij TOP Oss in de jeugd gevoetbald en nu mag ik hier in de laatste jaren van mijn carrière spelen. Hopelijk kan ik belangrijk zijn."

Loopbaan
In Nederland kwam Van der Biezen uit voor FC Den Bosch en Go Ahead Eagles. In zes seizoenen speelde hij 146 wedstrijden en maakte hij 59 goals. Daarna kwam hij zevenenhalf jaar in het buitenland uit voor achtereenvolgens Cracovia Kraków (Polen) en Karlsruher SC, Arminia Bielefeld en Paderborn (alle drie in Duitsland). Over de grenzen kwam hij tot 162 duels en 32 treffers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant