(Bron: www.achillesreek.nl)
(Bron: www.achillesreek.nl)

4G: Het blijft enorm spannend bovenin

Voetbal 1.503 keer gelezen

Het is razend spannend in de top van de vierde klasse G. SDDL is koploper, maar zowel Herpinia als Constantia hebben minder verliespunten. Achilles Reek, Ulysses en Juliana Mill volgen SDDL ook op de voet, terwijl zelfs nummer zeven SES zeker nog niet kansloos is voor de titel.

Koploper SDDL had het vandaag erg lastig tegen SV Milsbeek. De thuisploeg kwam pas in de extra tijd op gelijke hoogte dankzij Jordy de Looijer: 1-1. Trainer Antwan van Rijn: "We speelden vandaag een matige wedstrijd tegen een sterke tegenstander. De gelijkmaker was onterecht."

Achates - Achilles Reek 0-1
Achilles Reek blijft het uitstekend doen in de vierde klasse G. Dankzij de 0-1 winst op Achates staan de Reekenaren tweede. Mathijs van de Steen was de maker van de enige goal. Trainer Marco Benneheij is trots op zijn team. "Waar een klein clubje groot in kan zijn. Het is nu zaak de focus te bewaren."

SIOL – Constantia 2-1
Het Katwijkse SIOL heeft de virtuele koploper in 4F Constantia met 2-1 verslagen. Op het Katwijkse kunstgras was de ploeg uit Wanroij voor rust de betere ploeg die wel op achterstand kwam na een doelpunt van Fynn Versteeg. Gijs Derks zorgde halverwege het eerste bedrijf voor de gelijkmaker. Constantia draaide SIOL de duimschroeven aan en dacht ook op voorsprong te komen. De bezoekers juichten te vroeg want op advies van de Katwijkse assistent-scheidsrechter keurde leidsman Mario Selten de treffer wegens buitenspel af. Na de pauze legde SIOL een dosis werklust aan de dag, en die was Constantia te machtig. Djavano Amanupunnjo bracht de thuisclub weer aan de leiding. Die voorsprong hield SIOL vast tot aan het eind.

Juliana Mill - Heijen 0-0
Juliana Mill liet een kans liggen om (gedeeld) aan kop te komen. De Millse formatie was vanaf het begin in de aanval tegen Heijen, maar slaagde er niet in om te scoren. De 15-jarige Heijense doelman keepte uitstekend. Juliana Mill was de betere ploeg met goede kansen, maar de gasten kregen zowel voor als na rust ook een grote kans. De Millse doelman Sven Jacobs hield zijn doel echter schoon.

Ulysses - DSV 4-2
Ulysses blijft -ondanks de 3-0 nederlaag vorige week tegen Herpinia- volop meedoen om de titel. DSV was eerder in de competitie nog met 6-1 te sterk, maar werd vandaag met 4-2 aan de kant gezet. Tom Driessen, Rens Loeffen en Paul van Lith (twee) waren verantwoordelijk voor de Megense doelpunten. Lars Veldpaus (penalty) en Stijn van den Broek maakten de 2-1 en 4-2. Ulysses-trainer Sander Janssen: "Een prima revanche na de 6-1 nederlaag in de heenwedstrijd. Vandaag hebben we verdiend gewonnen. We hadden het duel eerder moeten beslissen, maar lieten DSV in leven na een makkelijk gegeven strafschop die 2-1 opleverde. Gelukkig werd het gat twee minuten later weer twee doelpunten. Nu opmaken voor carnaval en daarna het nu al mooie seizoen een vervolg geven."

HBV - OKSV 0-0
OKSV heeft het tweede puntje van het seizoen gepakt. Op bezoek bij HBV werd een zwaarbevochten 0-0 neergezet. Het was HBV dat veel kansen kreeg, maar OKSV-doelman Frank Vos keepte uitstekend. Hij had ook geluk dat een inzet op de lat belandde. De gasten kregen ook enkele kansen, maar scoren lukte de hekkensluiter niet. OKSV-trainer Peter van Orsouw: "In de thuiswedstrijd hadden we HBV moeten hebben, vandaag voelt het alsof we een puntje hebben gewonnen. Ik moet het team een compliment geven dat ze geweldige inzet hebben getoond."

Vierde klasse G:
SDDL - SV Milsbeek 1-1
Juliana Mill - Heijen 0-0
Achates - Achilles Reek 0-1
SIOL - Constantia 2-1
Ulysses - DSV 4-2
HBV - OKSV 0-0
SES - Herpinia afgelast

1. SDDL 12-25
2. Achilles Reek 13-25
3. Ulysses 12-24
4. Herpinia 11-23
5. Juliana Mill 12-23
6. Constantia 10-22
7. SES 11-19
8. Achates 12-17
9. DSV 11-13
10. SIOL 13-12
11. SV Milsbeek 10-11
12. HBV 10-6
13. Heijen 10-3
14. OKSV 11-2

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant