Hectisch moment voor het Limburgse doel Foto's Peter Kuijpers
+audio

Blauw Geel'38/Jumbo heeft aan één helft voldoende voor winst op EVV

Voetbal 761 keer gelezen

VEGHEL – De 3-0 ruststand bleek na afloop ook de eindstand. Blauw Geel'38 liet de sterk startende Limburgers even uitrazen en sloeg daarna via Sander Egmond, Mustafa Guler en Joey Hellstern genadeloos toe. Na rust werd het een saaie vertoning waar Blauw Geel'38 niet hoefde en EVV niet bij machte was de Veghelaren aan het wankelen te krijgen.

Door Peter Kuijpers

De opstelling in vergelijk met die van een week eerder uit bij Jong De Graafschap week op twee plekken af met één mutatie. Martijn van Loon kwam centraal te spelen en Erik van Loon schoof door naar de linksback plaats. Nodige veranderingen omdat vaste waarde Sten van Vessem geblesseerd langs de kant bleef. Bij de bezoekers bleef spits Rick Polman in de eerste helft aan de kant. De gelauwerde spits kwam te laat in Veghel en verdween naar de reservebank. De twee teams gaven elkaar weinig toe, met vooral de eerste 20 minuten meer balbezit voor de bezoekers uit Echt. Het was toch Blauw Geel'38 dat in de 21e minuut op voorsprong kwam. Sander Egmond wurmde zich knap door het hart van de EVV defensie en tekende voor 1-0. Knap dat Egmond speelde omdat hij tot woensdag nog met griep onder de dekens verdween. Trainde deze week niet, maar kreeg toch een basisplek van trainer Niels van Casteren die dat eerde in de week overigens al aankondigde.

Vreugde om de 1-0 van Sander Egmond

Brahim Zaari
Na half uur spelen viel de 2-0. Een fraai doelpunt gelijk aan Sander Egmond was het nu  Guler die zich vrijspeelde en slim scoorde. Het eerste geel was voor EVV. Omar Ramadami legde Hellstern plat wat hem op geel kwam te staan. Blauw Geel'38 bleef goed controle houden op de Limburgse aanvallers waar vooral Shaquile Simmons en Chefrino Eind echte handenbinders waren. Eigenlijk was de wedstrijd afgelopen bij het doelpunt van Joey Hellstern. Van Bijna de achterlijn scoorde de Eindhovenaar in het door keeper Michel Vercruysse verlaten doel. Een prachtige treffer die veel bewondering kreeg. Na rust kwam Polman dan toch in het team en kreeg ook een paar kansjes. Echter keeper Brahim Zaari was in topvorm en niet te passeren tot wanhoop van EVV. Emiel van der Sanden, Tressor Shema en Danny Verbakel kwamen nog in het team, maar gescoord werd er niet meer. Een fraaie zege waar nogmaals de basis al dik in de eerste helft werd gelegd. Zes punten in acht dagen tijd. De sound blaster kon weer tot het stuitje open.

Blauw Geel'38/Jumbo: Brahim Zaari, Edwin Huibers, Desley Schilders, Martijn van Loon, Erik van Loon, Mustafa Guler, Mark Dobbelsteen, Joey Hellstern(65. Emiel van der Sanden), Alexander Mols, Sjaak Egmond (79. Danny Verbakel), Sander Egmond (74. Tressor Shema.)