Donny van Herpen kopt. Foto: Ad Megens

Stormvogels'28 wint van koploper DAW, Boekel Sport haalt uit bij Berghem Sport

Voetbal 3.719 keer gelezen

Stormvogel'28 smaakte eindelijk weer een het bekende zoet van de winst. Het moest daarvoor wel koploper DAW op de knieën krijgen. Vianen Vooruit bleef overeind in de derby met Hapse Boys dat nu wel heel erg in degradatieproblemen komt. Volkel deed wat het moest doen en dat is winnen bij Vitesse'08. Handel lijkt niet te stuiten. Vanmiddag werd koploper Sparta'25 in eigen huis gefopt door de formatie van trainer Tom Jacobs.

Nooit Gedacht behaalde een verdiende overwinning op het als maar sukkelende Nijnsel. De ploeg van trainer Arno Methorst lijkt het spoor helemaal bijster. De aanstaande opvolger van Nooit Gedacht trainer Wolf Wannet ging na een 0-0 ruststand in de tweede helft onderuit. Hij zag zijn aanstaande club in de 50e minuut op voorsprong komen door een kopbal van aanvoerder Michael van den Heuvel. Kansen te over voor de bezoekers, maar het duurde nog tot de 70e minuut nadat een vrije trap van Frank van Herpen door een Nijnsel-speler in eigen doel werd gekopt. Het laatste woord was voor Wouter Verstegen die met dank aan opnieuw Van Herpen binnen mocht koppen en vijf minuten voor tijd de 0-3 einstand bepaalde. Wannet: "Dit was het beste Nooit Gedacht wat ik sinds lange tijd weer eens gezien heb. Als we compleet zijn kunnen we gewoon goed voetballen, dat blijkt maar weer."

Berghem Sport – Boekel Sport 0-5
Een totale offday van Berghem Sport dat totaal geen grip had op de fris en fruitig spelende bezoekers uit Boekel. Trainer Dennis Kroes van Berghem Sport: "We speelden aanvankelijk best goed en komen ook voor door een kopbal van Donny van Herpen. Dan krijgen we twee rare vrije trappen tegen en staan we achter en is het over. " De maker van de 1-1 en 1-2 uit een freekick was Twan Merks. Na rust liep Boekel Sport nog uit naar 1-5 door doelpunten van twee maal Matt Bevers en Teun Graat. Dinsdag reist Boekel Sport af naar O.S.S.'20 voor het nog openstaande bekerduel.

Sparta'25 – Handel 0-1
Ook mede koploper Sparta'25 moest ervaren dat er met Handel niet te spotten valt. Het dorpse clubje lijkt alle bescheidenheid van zich af geworpen te hebben. In Beek en Donk bond het Sparta'25 aan de zegekar. Handel moest de met griep overvallen Rob Manders thuislaten en om die reden speelde good old Jeff Rijksen in de spits. De Spartanen kregen voor rust één kans maar daar bleef het bij. Na rust een sterker Sparta'25, maar de tactische zet van trainer Tom Jacobs om de linies erg compact te houden en zelf uit de omschakeling tot scoren te komen bleek zo slecht nog niet. Juist uit zulk omschakelmoment halverwege de tweede helft viel de 0-1. Geert van den Bosch stuurde Rijksen alleen op de Spart'25 doelman af wat 0-1 betekende. De deur ging op slot en er was voor Sparta geen doorkomen meer aan. Prima prestatie van Handel dat virtueel zich in de kopgroep kan melden. Het moet niet gekker worden, al hoewel?

DAW beet in het stof in Siebengewald (Foto Ingrid Willems)

Stormvogels - DAW 1-0
Voor het Siebengewaldse Stormvogels breekt de lente aan. Bij de door blessures geplaagde derdeklasser loopt de ziekenboeg leeg en dat is te merken. Zondag legde de ploeg van trainer Roy de Haan het Schaijkse DAW de wil op. "Tussen de 10e en de 83e minuut waren wij de bovenliggende ploeg. Pas toen DAW va banque ging spelen kregen we het moeilijk", aldus De Haan. Voor Stormvogels was Ingo Custers de matchwinner. "Wie anders", zegt De Haan, Ingo is de enige man die kan scoren. We scoorden elf keer deze competitie. Een keer deed de tegenstander dat, de overige tien komen op naam van Ingo. Dat komt omdat de jongens die vorig jaar de doelpunten maakten gestopt, vertrokken en geblesseerd zijn."

Vianen Vooruit - Hapse Boys 2-1
Hapse Boys afgetroefd in Vianen. De Kuukse derby tussen Hapse Boys en Vianen Vooruit is in het voordeel van de thuisclub beslist. Hekkensluiter Hapse Boys kwam fel uit de startblokken en nam na een kwartier de leiding via Jaap Willems. Vianen Vooruit zocht met lange ballen de spitsenmaar die speelwijze sorteerde niet direct succes. Pas na een uur spelen viel de gelijkmaker. 'Uit het niets', zegt Boys-trainer Johan Vullings, "Mart Nuijen scoorde uit een corner." Dezelfde speler bezorgde Vianen Vooruit ook de voorsprong in de 71e minuut. Hapse Boys perste er een slotoffensief uit maar de verdiende gelijkmaker bleef uit. "Zuur dat we niet tenminste een punt haalden. We verloren onnodig, omdat we teveel kansen lieten liggen, en de tegenstander uit halve kansen lieten scoren."

Excelent - Olympia 2-3
Olympia'18 weerstaat Oploose storm. Het Boxmeerse Olympia'18 heeft zich goed hersteld van de nederlaag die het tegen Vianen Vooruit leed. Trainer Wil Beijer zag tot zijn tevredenheid dat de Boxmeerse spelers in Oploo tegen Excellent de mouwen opstroopten. "Excellent speelde volle bak en opportunistisch en daar zijn we in meegegaan", aldus Wil Beijer. Olympia'18 opende de score via Okki van Dalen. Timo Cornelissen bracht Excellent langszij, maar twee treffers van de sterke Douwe Zwaan bezorgden Olympia vlak voor rust de 1-3 voorsprong. De snelle en late goals van Zwaan waren van doorslaggevend belang. "Na rust hebben we aangedrongen en Frans Cuppers bracht ons terug tot 2-3, maar het bleek niet voldoende. We hebben teveel ontzag getoond voor Olympia dat beter voetbalde maar ook strijdlustiger was. Zij hebben verdiend gewonnen", aldus Excellent-trainer John Janssen.