Stomvogels'28 is op de weg terug
Stomvogels'28 is op de weg terug Foto website Stormvogels'28

Lastig begin voor Groesbeker Roy de Haan bij Stormvogels'28

Voetbal 623 keer gelezen

SIEBENGEWALD - Blessures horen bij voetbal. Vaak wél de vraag ben je als speler bestand tegen de energie en trainingsarbeid die je moet leveren in een eerste elftal als het je frequent overkomt. Trainer Roy de Haan kreeg daar dubbel en dwars mee te maken. Schertsend werd in Siebengewald wel eens geopperd of de selectie in Augustus niet beter naar Lourdes had kunnen gaan dan de training hervatten. Een tsunami aan blessures maakte zich meester van de club en niet de minste.

Door: Peter Kuijpers
Roy de Haan, voormalig jeugdtrainer en Hoofd jeugdscouting bij  NEC, is daarmee gestopt. Hij was daarvoor trainer van JO 19 van De Treffers en analist bij het eerste team. De Haan: "Ik ben vorig seizoen niet ingegaan op een aanbod van NEC. Ik wilde naast mijn loopbaan als voetbaltrainer ook een sociaal-maatschappelijke carrière opbouwen om zodoende meer financiële zekerheid te krijgen. We zijn bezig een sportieve buitenschoolse opvang op te zetten, met als doel binnen enkele jaren meerdere locaties te openen. Ik ben zes jaar als fulltime trainer werkzaam geweest, nu nog alleen Stormvogels'28 en BVO scout voor de KNVB. Gevoetbald heeft De Haan als jeugdspeler bij NEC en bij DVSG in Groesbeek.



Roy de Haan: "We mikken op aansluiting bij top-4"

Kleine selectie
De Groesbeker werd in zijn eerste jaar als coach van de Stormvogels'28 geplaagd met een ware blessuregolf. Stormvogels'28 pakte afgelopen week pas de derde zege van het seizoen. De ziekenboeg van de ploeg uit Siebengewald is wat aan het leeglopen. De Haan: "Gelukkig kunnen we de laatste weken weer een beroep doen op Tijn Wabeke en Lloyd Kooiman. Tijn speelde slechts zeven van de twaalf wedstrijden tot op heden, Lloyd speelde zondag pas zijn derde wedstrijd. We missen nu nog Thomas Creemers, Jaap Arts, Luuk Reijnen, Tjeu Janssen, Jordi Tissen en Nick Bottenberg. In potentie allemaal basisspelers. De laatste twee hebben zelfs nog geen officiële wedstrijd gespeeld in dit seizoen."

Periode
Uiteindelijk is er licht aan de horizon. De fysio ziet resultaat van zijn noeste arbeid. De Haan vervolgt: "De eerste vier verwachten we binnen drie a vijf weken weer in te kunnen gaan inzetten. We begonnen al met een kleine selectie en met één speler uit JO19, Gino Bottenberg. Er zijn toen spelers uit het tweede of die al gestopt waren gerekruteerd. Door deze plaag staan we wellicht ietwat laag op de ranglijst, wanneer je dit vanuit perspectief in 2017 bekijkt. Toch ben ik tevreden met de wijze waarop we met elkaar omgaan en trainen. Momenteel zie je dat er meer automatismen ontstaan, doordat we nu al een paar weken in een vaste samenstelling kunnen spelen. We mikken op aansluiting bij top-4 en willen uiteraard niet nalaten in de derde periode hoge ogen te gooien" ,zegt Roy de Haan die zondag het zwalkende Nijnsel ontvangt. Om 14.30 uur wordt er op Sportpark 't Eindpunt afgetrapt aan de Gochsedijk in Siebengewald.

Programma derde klasse D:
Stormvogels'28-Nijnsel/TVE
Hapse Boys-Nooit Gedacht
Vitesse'08-Sparta'25
Volkel-Olympia'18
Vianen Vooruit-Excellent
Berghem Sport-Handel
Boekel Sport-DAW

Stand derde klasse D:
1. DAW 14-28
2. Sparta'25 13-26
3. Volkel 13-26
4. Olympia'18 14-22
5. Handel 11-21
6. Vianen Vooruit 13-20
7. Excellent 13-14
8. Nijnsel 14-14
9.Nooit Gedacht 11-13
10.Stormvogels 12-13
11.Berghem Sport 13-12
12. Boekel Sport 11-11
13. Vitesse'08 13-9
14. Hapse Boys 11-8

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant