Foto SIOL, gemaakt door Gerno de Haas.

4G: Constantia en Achilles Reek doen goede zaken, SIOL en Milsbeek-aanvaller Ali Gencalioglu trefzeker

Voetbal 1.794 keer gelezen

Achilles Reek won zondag de topper in de vierde klasse G van Ulysses: 4-2. De Reekenaren gaan aan kop, maar runner-up Constantia heeft acht verliespunten minder. Titelkandidaat nummer 1 won met 3-1 van DSV. Juliana Mill deed SDDL pijn door met 3-1 te winnen.

Achilles Reek - Ulysses 4-2
Ulysses ging voortvarend van start op bezoek bij Achilles Reek. Na twee minuten was het al 0-1 toen Willem Brouwer een corner binnenkopte. Na een kwartier spelen tekende Bas Linders voor de gelijkmaker en verderop in de eerste helft breidde Matthijs van der Steen de stand uit naar 3-1. Ulysses ging in de tweede helft direct achterin 1 op 1 spelen en dat resulteerde in kansen aan beide kanten. Het was Achilles Reek dat als eerste scoorde: Rob van der Wijst uit een penalty. Met een mooi afstandsschot bepaalde Paul van Lith de eindstand op 4-2. "Op basis van de tweede helft ben ik trots om trainer van Ulysses te zijn", aldus Sander Janssen. Zijn collega van de andere ploeg, Marco Benneheij, vond het een dikverdiende overwinning van zijn ploeg. "In de tweede helft vergaten we snel de trekker over te halen. Een mooie revanche van ons voor de dubieuze nederlaag eerder dit seizoen in Megen."

OKSV - SV Milsbeek 0-3
Ali Gencalioglu was vanmiddag de grote man in Overlangel. Met een zuivere hattrick zorgde hij al in de eerste helft voor de 0-3 overwinning van SV Milsbeek op OKSV. De thuisploeg scoorde niet, maar kreeg wel genoeg kansen om een doelpunt te maken. Trainer Peter van Orsouw: "Hun keeper pareerde een aantal keer goed. Ik had gehoopt op een vroege treffer na rust voor ons, maar helaas bleef die uit. De jongens hebben hard gewerkt, maar ze kwamen iets tekort."

HBV - Achates 0-2
Achates nam op bezoek bij HBV drie punten mee. Jorai Matulessy (voor) en Job Loeffen (na rust) zorgden voor de doelpunten. Achates moest in de slotfase met tien man verder na een rode kaart van Yanick Cillessen.

Heijen - Herpinia 0-1
Herpinia klopte Heijen en bezet de vijfde plek in de vierde klasse G. Twee aanvallers waren geblesseerd, maar de aanvaller die wel fit was, Rick Staassen, scoorde. In de 64ste minuut maakte hij de enige treffer van de wedstrijd. Een ander mooi moment bij de Herpenaren was het debuut van jeugdspeler Tom van Sonsbeek. Trainer Frank Kusters zag dat zijn ploeg achterin niets weggaf. "En we hebben zelf vier/vijf kansen gehad. Een verdiende overwinning." Op tweede paasdag speelt Herpinia thuis tegen Constantia. Het gaat in dit duel om de winst van de eerste periode.

Juliana Mill - SDDL 3-1
SDDL is door de 3-1 nederlaag tegen Juliana Mill afgehaakt in de titelstrijd. De Millse formatie nadert koploper Achilles Reek, maar weet wel dat nummer twee Constantia nog wel kan uitlopen als het de inhaalduels wint. Bij Juliana Mill scoorden vandaag Berry van Krijl, Jelle Staal en Syb Daverveld. SDDL speelde ruim een uur met tien man na een rode kaart van Dirk Megens. "Maar ondanks dat waren we in de tweede helft de bovenliggende partij", vertelde SDDL-trainer Antwan van Rijn. "Extra zuur dat we na de gelijkmaker van Daan Klievink in de extra tijd alsnog verliezen."

SIOL - SES 6-1
SIOL kende zondag geen enkele moeite met SES. In Katwijk eindigde de wedstrijd in 6-1. Bij de thuisploeg scoorde Loutfi Chamlal en Djavano Amanupunnjo (twee) voor rust, Fynn Versteeg, Amanupunnjo en Daniël Ilic in de tweede helft. Winnen was leuk, maar belangrijker was de actie voor jeugdlid Nick Jordens. Hij werd vorig jaar geopereerd aan een hersentumor. Er werd 1.050 euro opgehaald, een prachtig bedrag.