4G: Ulysses wint topper; Milsbeek verslaat koploper, Achates sterk tegen SIOL

Voetbal 1.702 keer gelezen

Er werden vandaag vier wedstrijden gespeeld in de vierde klasse G. Hieronder een overzicht.

Ulysses - Juliana Mill 1-0
55 minuten speelde Ulysses met tien man, maar het won wel van Juliana Mill. Een schot van Yunusa Jarju leverde na twintig minuten de 1-0 op. De keeper pakte de bal niet klem en het leer verdween over de doellijn. Tom Driessen kreeg een goede kans op de 2-0, maar hij miste. Na 35 minuten moest Ulysses in ondertal verder, toen Thijs van Schadewijk zijn tweede gele kaart kreeg omdat hij Jelle Staal neerhaalde. Ondanks de numerieke minderheid gaf Ulysses de voorsprong niet meer uit handen. Trainer Sander Janssen: "We hebben de tweede helft van vorige week gevolg gegeven door een echte teamoverwinning neer te zetten. Ik ben trots op de jongens."

SV Milsbeek - Achilles Reek 3-2
Achilles Reek is nog wel koploper, maar kampioen gaan de Reekenaren niet worden. Na de 3-2 nederlaag tegen SV Milsbeek is het gat met nummer twee Constantia nog een punt, maar die ploeg speelde vier (!) duels minder. "Jammer, maar we gaan lekker verder. Ons doel is om een nacompetitieplek te bemachtigen", aldus Achilles Reek-trainer Marco Benneheij. "De spirit is goed, een wedstrijd verliezen kan een keer gebeuren."  Achilles Reek kwam tot scoren door Bas Linders (0-1) en Mathijs van de Steen (2-2). "We gingen te geforceerd op zoek naar de winst. Uiteindelijk tegen tien man liepen we tegen een counter aan die de 3-2 opleverde. Een wereldgoal."

DSV - OKSV 4-0
OKSV was vandaag niet opgewassen tegen DSV. De mannen uit Sint Anthonis wonnen overtuigend met 4-0. Een duel dat volgens OKSV-trainer Peter van Orsouw ook zomaar in 9-4 had kunnen eindigen. "DSV zette vanaf het begin druk en daar hadden we moeite mee. Ook was het lastig om voorin de bal vast te houden. Wij kregen kansen, maar helaas hebben we ze niet gemaakt. Zo miste Bart Vos een penalty."

Achates - SIOL 4-1
Achates stelde het eigen publiek niet teleur en won met 4-1 van SIOL. Het waren de gasten die al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwamen dankzij een eigen doelpunt van Johan Kleijnen. Nog voor rust zorgde Jorai Matulessy voor de 1-1. In de tweede helft kreeg JP ten Haaf het op zijn heupen. Hij bepaalde hoogstpersoonlijk de stand op 3-1. Het slotakkoord was zo'n twintig minuten voor tijd voor Jeroey Lekatompessy.